Bogdanovs startēs arī trešajā Eiropas čempionāta finālā

Bogdanovs startēs arī trešajā Eiropas čempionāta finālā

Latvijas spīdvejists Maksims Bogdanovs apstiprināts arī trešā Eiropas čempionāta finālposma dalībnieku sarakstā. Trešais fināls notiks Dānijā sestdienas vakarā un tajā startēs arī cits latvietis Andžejs Ļebedevs.

Eiropas čempionāta fināls šosezon sadalīts četros etapos. Divi no tiem jau ir aizvadīti un kopvērtējuma vadībā izrāvies pieredzējušais dānis Niki Pedersens, kuram cieši seko krievu zvaigzne Emīls Saifutdinovs. Ļoti labi pirmos posmus aizvadīja Ļebedevs un Bogdanovs.

Vācijas etapā Bogdanovs ieņēma astoto vietu, bet Ļebedevs bija devītais. Iepriekšējā posmā Toljati nedaudz labāks bija Ļebedevs (7. vieta), bet Bogdanovs noslēdza astotnieku. Kopvērtējumā Bogdanovs ar 16 punktiem ieņem sesto vietu, bet Ļebedevs ar 15 punktiem dala 7./8. pozīciju. Interesanti, ka sākotnēji neviens no viņiem nebija kvalificējies fināliem, bet Andžejs saņēma organizētāju ielūgumu, savukārt Bogdanovs aizvieto savainoto Grigoriju Lagutu.

Laguta joprojām nav atkopies no savainojuma un Eiropas čempionāta organizētāji paziņojuši, ka Bogdanovs viņa vietā startēs arī trešajā posmā Dānijā. Šī posma "wild card" tiks piešķirts Nilam Kristianam Iversenam, kurš būs arī viens no galvenajiem favorītiem uz uzvaru posmā.

Trešais finālposms notiks 9. augustā Holstedā. Pirmajos posmos mūsu spīdvejistiem pietrūka viena punkta, lai tiktu kārotajā pusfinālā. Varbūt izdosies ar trešo reizi?