Biķernieku spīdveja stadionā aizvadīts pirmais oficiālais treniņš

Biķernieku spīdveja stadionā aizvadīts pirmais oficiālais treniņš

2. augustā Biķernieku spīdveja trekā notika pirmais oficiālais treniņš, kurā piedalījās visi trīs mūsu pretendenti uz vietu Rīgas "Grand Prix", kas risināsies 16. augustā.

No tālās Latgales mūsu galvaspilsētā bija ieradušies trīs spīdveja meistari - Maksims Bogdanovs, Kjasts Poudžuks un Andžejs Ļebedevs. Pēc treniņa noslēguma sanākušajiem viesiem par prieku tika sarīkoti divi paraugbraucieni - pirmo ļoti pārliecinoši uzvarēja Bogdanovs, bet otrajā pirmais finišēja Ļebedevs.

Rīgas "Grand Prix" organizēšanas komitejas vadītājs Vladimirs Ribņikovs pirms pusotras nedēļas trekam deva vērtējumu "4" (piecu baļļu skalā), bet tagad viņš jau liek stabilu piecinieku. Sagatavošanas darbi vēl turpinās, pirmkārt, trasi iztaisīs ne tik cietu, otrkārt, jāuzstāda papildus tribīnes 2,5 tūkstošiem skatītāju.

Kā zināms, "Grand Prix" rīkotājiem ir tiesības pieteikt vienu braucēju un divus rezervistus. Tiks pieteikts tas, kurš attiecīgajā brīdī būs labākajā formā. 16. augusta sacensības risināsies Rīgas pilsētas svētku laikā, līdz ar to gaidāms, ka skatītāju netrūks. Tiek plānots, ka būs 7500 skatītāju vietas.

Spīdveja stadions Biķerniekos tika izveidots 1976.gadā, taču deviņdesmitajos gados Rīgas spīdveja komanda beidza eksistēt. 2014. gada 16. augustā spīdvejs atgriezīsies Latvijas galvaspilsētā.