"Grand Prix" braucējiem vairs nebūs ierobežojumu dalībai Eiropas čempionātā

Eiropas spīdveja čempionātā turpmāk varēs startēt visi labākie spīdvejisti, tajā skaitā arī tie, kuri startē "Grand Prix" seriālā. Tāpat mainīsies arī atlases sistēma iekļūšanai finālposmos.

Šodien Eiropas čempionāta organizētāji nāca klajā ar paziņojumu, ka beidzot ir izdevies rast kompromisu par "Grand Prix" seriāla dalībnieku startu prestižākajās kontinenta sacensībās. Līdz šim Eiropas un pasaules čempionātu organizētāji nespēja rast kopsaucēju un vēl neilgi pirms sezonas sākuma nebija izslēgta iespēja, ka "Grand Prix" braucējiem tiks aizliegts startēt Eiropas čempionātā.

Par laimi, situācija tika atrisināta un šodien paziņots, ka 2015. gadā "Grand Prix" braucējiem vairs nebūs nekādu ierobežojumu, tādējādi nākamgad Eiropas čempionāts kļūs vēl prestižāks. Jau šogad starp pamatsastāva dalībniekiem ir tādi braucēji kā Niki Pedersens, Tomašs Gollobs, Andreass Junsons, Martins Vaculiks, Emils Saifutdinovs un citi. Tiek prognozēts, ka nākamsezon sastāvs būs vēl spēcīgāks.

Nedaudz tiks mainīta arī atlases sistēma iekļūšanai pamatsastāva dalībnieku pulkā. Turpmāk Eiropas čempionāta organizētāji piešķirs tikai trīs "wild-card" iepriekšējo piecu vietā (Eiropas čempionāta organizētāji apsolījuši, ka "wild-card" netiks izdalīti "Grand Prix" dalībniekiem), toties pieci labākie šī gada braucēji automātiski tiks iekļauti 2015. gada sastāvā. Atgādināsim, ka šobrīd sestajā vietā kopvērtējumā ir mūsu Maksims Bogdanovs, kurš tikai par punktu atpaliek no poļa Januša Kolodzeja.

Vēl septiņi pamatsastāva braucēji tiks noskaidroti atlases sacensībās, kurās varēs piedalīties arī "Grand Prix" spīdvejisti. Šosezon Eiropas čempionāta finālos ir startējuši pat trīs latvieši - ne tikai Bogdanovs, bet arī Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks.