Andžejam Ļebedevam - Eiropas junioru "bronza", Henkokam - tuvu tituls

Andžejam Ļebedevam - Eiropas junioru

Otro gadu pēc kārtas medaļu Eiropas junioru čempionātā spīdvejā ieguva daugavpilietis Andžejs Ļebedevs - Ribņikas mototrekā Polijā iegūta bronzas medaļa (pērn bija otra vieta). Savukārt pasaules čempionāta GP seriālā pirms pēdējā posma tuvu titulam ir amerikānis Gregs Henkoks.

Sacensibu sākums Andžejam bija nesekmīgs - pirmajā braucienā, būdams trešajā vietā, viņš izstājās motocikla defekta dēļ. Toties turpinājumā daugavpilietis zaudēja tikai nākamajam čempionam čeham Vāclavam Milikam (ieguva 15 no 15 iespējamajiem punktiem) un ar 11 punktiem ieguva tiesības uz papildbraucienu par 3. vietu ar dāni Jonasu Brēndumu Andersenu, kuram arī bija 11 punktu. "Bronzas braucienā" pārāks bija Ļebedevs un otro gadu pēc kārtas ieguva medaļu Eiropas junioru čempionātā. Otro vietu ar 14 punktiem ieguva mājinieks Kacpers Vorina. Gan Miliks, gan Vorina startē Ribņikas klubā ROW un viņiem vietējais mototreks izrādījās īsts mājas treks.

Pasaules čempionata GP seriāla priekšpēdējā posmā Stokholmā polis Jaroslavs Hampels kļuva par pirmo,kuram šosezon izdevās uzvarēt ar maksimālo punktu skaitu - 21. Viņs bija pirmais septiņos braucienos no septiņiem. Otrais finālā bija amerikānis Gregs Henkoks, kurš traumas dēļ izlaida iepriekšējo posmu, bet trešais - polis Kžištofs Kaspžaks. Titula īpašnieks Tais Vofindens pusfinālā finišēja ceturtais un kopvērtējumā palaida garām Kaspžaku. Pirms pēdējā posma 11. oktobrī Toruņas mototrekā Henkoks apsteidz Kaspžaku par 12 punktiem, bet Vofindenu - par 15 punktiem. Tikai par trim punktiem no Vofindena atpaliek slovēnis Matejs Žagars un par 5 punktiem - dānis Nikijs Pedersens. Toruņā būs interesanti.