Latvija saņem "wild card" un nosauc sastāvu

Latvija saņem

Latvijas spīdvejisti saņēmuši īpašo ielūgumu jeb "wild card" uz "Speedway Best Pairs Cup" sacensību pirmo posmu, kas 28. martā risināsies Toruņas mototrekā Polijā. Mūsējie jau arī nosaukuši sastāvu, jo lielas izvēles taču mums nemaz nav - Maksims Bogdanovs, Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks

"Speedway Best Pairs Cup" jeb spīdveja labāko pāru kausa izcīņa notiks trešo reizi un otro reizi pēc kārtas tajā piedalīsies Latvijas spīdvejisti. Tiesa, šosezon sacensībās ir dažas pārmaiņas un, piemēram, mums vēl nav garantēta piedalīšanās arī otrajā posmā 11. aprīlī Gistrovā (Vācija) un trešajā posmā 9. maijā Esbjergā (Dānija) - brauksim mēs vai nebrauksim otrajā posmā, tas būs atkarīgs no mūsējo snieguma Toruņā. Taču pagodinoši, ka tieši Latvija saņēma īpašo ielūgumu uz pirmo posmu.

Visos trijos posmos piedalīsies Polijas, Dānijas, Zviedrijas, Krievijas, Austrālijas un ASV spīdvejisti, bet septītā vieta ir brīva un to ieņems īpašā ielūguma ieguvēji. Šosezon tradicionāla būs punktu skaitīšana braucienos - proti, 3 punkti par uzvaru, 2 punkti par otro vietu, punkts par trešo vietu un nullīte par ceturto vietu. Par uzvaru posmā komanda saņems 10 punktus, par 2. vietu - 8, par 3. vietu - 6, par 4. vietu - 4, par 5. vietu - 3, par 6. vietu - 2 un par 7. vietu - 1 punktu. Par trofejas ieguvēju kļūs tās valsts spīdvejisti, kuriem būs visvairāk punktu triju posmu summā. Pērn Latvijas spīdvejisti ierindojās 6. vietā un tas noteikti lielā mērā izšķīra mums par labu "wild card" piešķiršanu uz šā gada 1. posma sacensībām.

Katrā posmā pavisam būs 23. braucieni. Vispirms katras valsts pāris pa reizei tiksies ar katru un uzreiz finālā iekļūs tie, kam būs lielākais punktu skaits, savukārt otrā un trešā vieta sacentīsies "pēdējās cerības pusfinālā". Šā brauciena uzvarētāji tiks finālā, bet zaudētāji ieņems 3. vietu.

Latvijas labākie spīdveja meistari noskaņoti aizvadīt pirmo posmu tā, lai nopelnītu īpašo ielūgumu arī uz otro posmu. Tas ir pa spēkam, jo mūsu trio jau ne reizi vien ir apliecinājis savu meistarību (pērn, piemēram, Bogdanovs, aizstājis Eiropas čempionātā savainotu braucēju, līdz pēdējam posmam bija viens no pretendentiem uz medaļu). Daudz kas būs atkarīgs no tā, cik daudz izdosies pabraukt sacensībās pirms pirmā posma ("Lokomotīvei" pirmais pārbaudes mačs būs 22. martā Gņezno) un cik labi mūsējie līdz ar to jau būs paspējuši "iebraukties".

Arī šogad visus "Speedway Best Pairs Cup" posmus varēs redzēt Eurosport TV.