"Loko" piekāpjas vienam no Ekstralīgas favorītiem

Otro pārbaudes maču pirms jaunās spīdveja sezonas aizvadīja Daugavpils "Lokomotīve" un šoreiz zaudēja - 33:56 vienam no Polijas Ekstralīgas favorītiem KS "Torun" tā mototrekā. Tieši Toruņā 28. martā notiks 'Speedway Best Pairs Cup" pirmā posma sacensības, tā ka mūsu līderi varēja labāk iepazīt "Motoarena" celiņu.

Toruņas komanda ir četrkārtēja Polijas čempione (pēdējo reizi uzvarēja 2008. gadā), bet pagājušajā sezonā tā bija 5. vietā (vēl pirms gada - otrajā), tāpēc notika lielas pārmaiņas sastāvā - piemēram, atnāca Grigorijs Laguta un austrālietis Džeisons Doils, kurš uz šo sezonu iekļuva GP seriāla pamatsastāvā, bet izdevās noturēt 2012. gada pasaules čempionu krisu Holderu un vienu no labākajiem poļu spīdvejistiem Adrianu Miedziņski. Toruņas klubam tas bija jau ceturtais pārbaudes mačs, tā ka mototreka saimnieki jau ir arī labākā sportiskā formā jeb labāk iebraukušies un viņi objektīvi arī ir spēcīgāki.
"Lokomotīves" rindās visvairāk punktu - 9 - atveda Maksims Bogdanovs, 8 punkti - Antonio Lindbekam, 6 - Ķastam Puodžukam un 5 - Andžejam Ļebedevam.
"Loko" rindās atkal brauca Dāvis Kurmis, kurš debitēja jau iepriekšējā mačā Gņezno, kā arī debitēja cits juniors Deniss Zvorigins, kurš atveda arī 2 punktus. Vēl viena juniora Jevgeņija Kostigova rēķinā 3 punkti, turklāt tikai viņš un Bogdanovs pa reizei uzvarēja savos braucienos. Šoreiz nestartēja Jūnass Kīlmekorpi un Deniss Gizatuļins, savukārt zviedrs Fredriks Lindgrens šajās dienās aizvad[īja divas labas sacensības Anglijā un komandai pievienosies jau tuvākajā laikā.
Mājiniekiem 12 no 12 iespējamajiem punktiem (četros braucienos) atveda Laguta un kārtējais Polijas spīdveja talants Pāvels Pšedpelskis.
Jau trešdien Gdaņskā daugavpiliešian izvadīs trešo pārbaudes maču ar vietējo komandu "Wybrzeze". "Loko" paredzams šāds sastāvs: 1. Maksims Bogdanovs, 2. Jevgeņijs Kostigovs, 3. Deniss Gizatuļins, 4. Dāvis Kurmis, 5. Ķasts Puodžuks, 6. Deniss Zvorigins un 7. Andžejs Ļebedevs. Šoreiz, kā redzams, nestartēs trīs mūsu leģionāri - Lindgrens, Lindbeks un Kīlmekorpi.
Gdaņskas komandas pazīstamākie motobraucēji gaidāmajā mačā būs Renats Gafurovs, čehs Eduards Krčmažs, zviedrs Magnuss Zeterstrēms un poļi Kamils Bžozovskis un Marcels Šimko.