"Lokomotīve" sāk ar graujošu uzvaru

Ar graujošu uzvaru pār vienu no Polijas Nice spīdveja līgas favorītu jauno sezonu sāka Daugavpils "Lokomotīve" - apmēram 6000 skatītāju klātbūtnē, starp kuriem bija arī prāvs hokeja fanu pulci;ņš no Rīgas, ar 57:33 tika pārspēta Ostruvas komanda ŽKS "Ostrovia". Lieliski šajā mačā sevi apliecināja abi jaunie komandas leģionāri Antonio Lindbeks un Fredriks Lindgrens.

Lietus dēļ mača sākums tika pārcelts par stundu, jo notika mototreja sagatavošanas darbi. Pilnās tribīnes pacietīgi gaidīja un sagaidīja to, ko diezin vai kāds iepriekš paredzēja - tik pārliecinošu uzvaru pār citu līgas favorītu (poļu sporta un spīdveja portāli maču Daugavpilī bija nosaukuši par galveno Nice līgas favorītu dueli).

Jau pirmajā braucienā Maksims Bogdanovs un Antonio Lindbeks guva pārliecinošu 5:1 uzvaru pār britu Skotu Nikolsu un Mateušu Ščepanjaku. Bogdanovs/Lidbeks neapstrīdami bija labākais "Loko" pāris šajā mačā - viņi vēl divas reizes startēja kopā un abas reizes atkal uzvarēja ar 5:1, turklāt 7. braucienā "Toninju" brauciena laikā apsteidza divus konkurentus (trīskārtējo Pasaules kausa ieguvēju Polijas izlases rindās Rūni Holtu ieskaitot) un no ceturtās vietas aizkļuva līdz otrajai. "Maksa" un 'Toninju" lieliska braukšana pārī nav pārsteigums, jo viņi jau piecas sezonas ir kopā Zviedrijas Allsvenskan līgas klubā "Masarna Avesta", kur arī nereti brauc vienā pārī (izšķirīgajos pēdējos braucienos - noteikti, jo abi ir komandas līderi).

Pēc pirmajiem četriem braucieniem rezultāts bija 17:7, bet vēl pēc četriem - jau 32:16 daugavpiliešu labā. Viesu rindās tikai Holtam un Mateušam Ščepanjakam izdevās uzvarēt pa diviem braucieniem, bet summā viesi vispār uzvarēja tikai vienā braucienā (5:1 atveda brāļi Ščepanjaki). Krietni vājāk nekā ierasts brauca Nikolss, vairāk tika gaidīts arī no dāņa Niklasa Porsinga. Taču, no otras puses, ļoti labi brauca mājinieki un jau mača vidū nebija šaubu par uzvaru - vajadzēja tikai censties to gūt pēc iespējas pārliecinošāku, lai otrajā riņķī no Ostruvas būtu reāli atvest kaut vai bonusa punbktu (ja komanda otrajā mačā zaudē ar mazāku punktu starpību nekā uzvarēja pirmajā, tad tā iegūst vienu punktu). Sanāca +24.

Teicami brauca visi "Loko" leģionāri - Lindbekam 12, Lindgrenam 11, bet Jūnasam Kīlmekorpi 8 punkti. Teicams mačs Bogdanovam - 12 punktu, trīs labi braucieni Ķastam Puodžukam - 7 punkti. Ne tik spilgti šoreiz brauca Andžejs Ļebedevs, taču 6 punktus atveda. Vienu punktu atveda otrs mūsu juniors Ivans Pļešakovs. Viesu rindās 10 punktu robežu sasniedza tikai Holta, turklāt 10 punktus viņš atveda sešos braucienos.

Citos svētdienas mačos Nice līgā Gņezno "Start" savā mototrekā piekāpās Bidgoščas "Polonia" komandai - 42:48 (10. maijā Bidgoščas komanda būs Daugavpilī), bet Ribņikas ROW savā mototrekā ar 62:28 sagrāva Krakovas komandu "Wanda", ar kuru 26. aprīlī Krakovā tiksies "Lokomotīve".