Ļebedevs - uz Goričanu, Bogdanovs - uz Sentjohanu, Puodžuks - uz Abensbergu

Ļebedevs - uz Goričanu, Bogdanovs - uz Sentjohanu, Puodžuks - uz Abensbergu

Par tikšanu starp 2016. gada spīdveja "Grand Prix" seriāla dalībniekiem šosezon spēkosies 20 valstu motobraucēji. Pirmās 1/4 fināla sacensības risināsies jau 2. maijā, bet viens no trim pusfināliem 27. jūnijā būs CSDD Biķernieku kompleksās sporta bāzes spīdveja stadionā. Kļuvis zināms, kur 1/4 finālā startēs Latvijas labākie spīdveja meistari.

Nākamā gada GP seriāla pretendentu sacensības uzsāks pa 6 spīdvejistiem no Dānijas, Polijas un Zviedrijas, 5 vietas ir Lielbritānijai un Čehijai, 4 - Austrālijai, Vācijai, Slovēnijai un Itālijai, 3 - Latvijai un Francijai, 2 - Krievijai, Ukrainai, Ungārijai, Horvātijai un Somijai, bet pa vienai vietai - Austrijai, Jaunzēlandei, ASV un Slovākijai.

2. maijā Goričanas mototrekā Horvātijā startēs Andžejs Ļebedevs, tajā pašā dienā Sentjohanas mototrekā Austrijā brauks Maksims Bogdanovs, bet Ķasts Puodžuks startēs 25. maijā Abensbergas mototrekā Vācijā. Vēl viens 1/4 fināls risināsies Lonigo mototrekā Itālijā. Pusfinālā iekļūs septiņi labākie un pa vienam rezervistam no katra 1/4 fināla, turklāt viena vieta pusfinālos būs garantēta rīkotājvalsts pārstāvim.

Pusfināli būs 27. jūnijā Rīgā un Terencāno (Itālija), bet fināls - 5. septembrī Ribņikā (Polija).