"Lokomotīve" uzvar Krakovā un gaida otru līderi

Otro pēc kārtas uzvaru Polijas Nice spīdveja līgā guva Daugavpils "Lokomotīve", kas svētdien Krakovā ar 49:41 pārspēja vietējo komandu "Wanda Instal", un kopā ar Bidgoščas "Polonia" ar 4 punktiem dala pirmo vietu turnīra tabulā. 10. maijā Daugavpilī viesosies tieši "Polonia" un tas būs līgas līderu mačs.

Pirmie četri braucieni beidzās neizšķirti 3:3 un kopējais rezultāts bija 12:12. "Loko" rindās divas uzvaras bija guvis Andžejs Ļebedevs un vienu Maksims Bogdanovs, bet no leģionāriem augstāk par trešo vietu savā braucienā bija tikai Jūnass Kīlmekorpi. Mača turpinājumā lielā mērā tieši leģionāru - īpaši Kīlmekorpi un Fredrika Lindgrena - sniegums ļāva gūt uzvaru.

5. braucienā Andrejs Karpovs un Deivijs Vots ar 4:2 pārspēja Antonio Lindbeku un Maksimu Bogdanovu. Mājinieki pirmie ieguva vadību - 16:14, taču jau pēc 6. brauciena priekšā bija "Lokomotīve" - 5:1 uzvaru atveda Kīlmekorpi un Lindgrens. Trīs reizes mača gaitā vēl bija neizšķirts, taču vadību atgūt Krakovas komandai ne reizes neizdevās. Ļoti svarīga bija mūsu zviedru pāra Lindgrens/Lindbeks 5:1 uzvara 11. braucienā, kas deva 35:31 pārsvaru. Krakovieši nākamajā braucienā revanšējās ar 4:2, bet tad ar 4:2 atbildēja Kīlmekorpi un Ķasts Puodžuks - 41:37 "Loko" labā pirms pēdējiem diviem braucieniem.

14. braucienā Lindbeks un Ļebedevs atveda neizšķirtu un nodrošināja komandai vismaz neizšķirtu, bet 15. braucienā Lindgrens un Kīlmekorpi guva 5:1 dubultuzvaru un palika uzvaras punktu - 49:41.

13 punktus daugavpiliešu rindās atveda Kīlmekorpi, 11 - Lindgrens, 9 - Ļebedevs, 8 - Lindbeks, 6 - Bogdanovs, tikai 2 punkti (trijos braucienos) šoreiz Puodžukam, bet bez punktiem palika otrs mūsu juniors Jevgeņijs Kostigovs.

Mūsu nākamais pretinieks Bidgoščas "Polonia" ar 48:41 pārspēja Ribņikas ROW, bet Lodzas "Orzel" ar 49:40 uzvarēja Gņezno "Start" komandu.

"Lokomotīvei" un "Polonia" ir pa 4 punktiem (2 mačos), ROW - 2 (2), "Orzel" - 2 (1), "Start" - 0 (2), ŽKS "Ostrovia" - 0 (1) un "Wanda" - 0 (2) punktu.