Bogdanovs - spīdveja GP pretendentu pusfinālā, Ļebedevs - pusfināla rezervists

Bogdanovs - spīdveja GP pretendentu pusfinālā, Ļebedevs - pusfināla rezervists

Latvijas spīdveja meistari Maksims Bogdanovs un Andžejs Ļebedevs pārvarēja 2016. gada "Grans Prix" seriāla pretendentu 1/4 finālu - Maksims savā 1/4 finālā ieņēma 3. vietu, bet Andžejs savā 1/4 finālā bija 8. vietā un pusfinālā iekļuva rezervista lomā.

Kā jau to varēja paredzēt iepriekš, tad Maksimam Bogdanovam Sanktjohanas mototrejā Austrijā pārliecinoši izdevās tikt starp septiņiem labākajiem un nodrošināt vietu GP pretendentu pusfinālā. Daugavpilietis savos braucienos trīs reizes uzvarēja, divreiz bija otrais un ieguva 13 no 15 iespējamajiem punktiem. Tik pat punktu bija arī 2012. gada Pasaules kausa ieguvējam Dānijas izlases sastāvā, tā gada GP posma uzvarētājam Vojensā un pasaules junioru čempionam Mihaelam Jepsenam Jensenam. Papildbraucienā par otro vietu abi vairāk priecēja publiku nekā sacentās, bet finišā pirmais bija Jepsens Jensens.

Par uzvarētāju ar 14 punktiem kļuva polis Miroslavs Jaloņskis. Vēl pusfinālā iekļuva arī austrālietis Dakota Norts (12 punktu), vācietis Tobias Kroners (11), polis Karols Barans (10), krievs Aleksandrs Loktajevs (9), kurš startē ar Ukrainas federācijas licenci, un čehs Eduards Krčmaržs (8), kurš papildbraucienā par rezervista vietu pusfinālā pārspēja somu Kauko Nieminenu (8).

Andžejam Ļebedevam Goričanas mototrekā Horvātijā klājās krietni grūtāk, jo šeit dalībnieku sastāvs bija ievērojami spēcīgāks - patiesībā, vismaz 10 no 16 spīdvejistiem reāli varēja cerēt tikt pusfinālā.

Jau savā pirmajā braucienā Ļebedevs tikās ar trim citiem pretendentiem uz iekļūšanu pusfinālā - poli Pjotru Pavļicki, ukraini Andriju Karpovu un zviedru Linusu Sundstrēmu - un visiem trim piekāpās, palikdams bez punktiem. Tālāk gāja labāk. 5. braucienā Andžejs piekāpās tikai dānim Leonam Madsenam, 12. braucienā Andžejs bija līderis, bet jau pirmajā aplī viņu apsteidza austrālietim Džastins Sedžmens, savukārt 14. braucienā Ļebedevs uzvarēja un pirms pēdējās braucienu sērijas viņam bija 7 punkti. Uzvara pēdējā braucienā pilnīgi droši dotu vietu pusfinālā, bet teorētiski varēja pietikt arī ar otro vietu. Priekšpēdējā 19. braucienā uzvarēja polis Pžemislavs Pavļickis, bet Ļebedevs pēdējā aplī apsteidza mājinieku Juricu Pavliču, finišēja otrais un sakrāja 9 punktus. Pietiks? Nepietika, jo pēdējā braucienā Sundstrēms pārspēja Madsenu un par punktu apsteidza Andžeju. Ļebedevam un zviedram Peteram Ljungam bija pa 9 punktiem, abi tikās papildbraucienā par 7. vietu un tajā uzvarēja pieredzējušais zviedrs. Ļebedevs iekļuva pusfinālā rezervista lomā.

Par uzvarētāju ar 15 no 15 iespējamajiem punktiem kļuva Pjotrs Pavļickis, viņa brālim Pžemislavam - 14 punktu un otrā vieta. Trešais ar 12 punktiem Karpovs, vēl pusfinālā tika arī Madsens, Pavličs un Sundstrēms.

Svētdien Lonogo mototrekā Itālijā risināsies vēl viens 1/4 fināls, bet pēdējais 1/4 fināls būs 25. maijā Abensbergā (Vācija) un tajā startēs Ķasts Puodžuks. Cerams, ka GP pretendentu pusfinālā tiks arī viņš.

Viens no 2016. gada GP pretendentu pusfināliem 27. jūnijā risināsies CSDD mototrekā Biķerniekos.