Antonio Lindbeks - labākais savā dzimšanas dienā

 Antonio Lindbeks - labākais savā dzimšanas dienā

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komandas braucējs Antonio Lindbeks savā 30. dzimšanas dienā aizvadīja lielisku maču Zviedrijas Elitserien (virslīgas) čempionāta pirmajā mačā - viņš atveda 13 no 15 iespējamajiem punktiem "Indianerna Kumla" labā un sekmēja savas komandas uzvaru pār "Dackarna Malilla" ar 46:44. Šajā mačā piedalījās vēl divi "Loko" leģionāri, bet Andžeja Ļebedeva pārstāvētās komandas mačs nenotika stipra lietus dēļ.

Antonio Lindbeks uzvarēja četros no pieciem braucieniem, bet vienreiz finišēja trešais, piekāpjoties citam "Loko" leģionāram Jūnasam Kīlmekorpi un trīskārtējam pasaules čempionam dānim Nikijam Pedersenam. Savukārt pēdējā 15. braucienā, pirms kura Kumlas komanda bija vadībā ar 43:41, "Toninju" pārspēja gan Pedersenu, gan Kīlmekorpi un atkal bija pirmais, nodrošinot komandai uzvaru.

Tieši Pedersens un Kīlmekorpi bija labākie Molillas komandas rindās - attiecīgi 11 un 9 punkti. Šoreiz tikai 5 punktus Kumlas komandas rindās atveda vēl viens "Loko" ārzemnieks Fredriks Lindgrens, toties viņa vienīgā uzvara bija īpaši vērtīga - priekšpēdējā 14. braucienā Lindgrens kopā ar dāni Nīlsu Kristianu Iversenu atveda 4:2 uzvaru pār Pedersenu un poli Kžištofu Bučkovski un izvirzīja savu komandu vadībā ar 43:41. Tālāk, kā jau zināms, pēdējais vārds piederēja jubilāram Antonio Lindbekam.

Andžeja Ļebedeva pārstāvētajai "Rospiggarna Hallstavik" komandai Elitserien čempionāta pirmās kārtas mačā vajadzēja tikties ar "Lejonen Gislaved" komandu, Ļebedevs bija komandas sastāvā, taču slikto laika apstākļu dēļ (pielijis mototreks un lietus arī mačam paredzētajā laikā) mačs tika atceltas.