"Lokomotīve" kļūst par vienīgo līderi

Polijas Nice spīdveja līgas līderu duelī Daugavpils "Lokomotīve" apmēram 6500 skatītāju klātbūtnē savā mototrekā ar 54:36 pārspēja septiņkārtējo Polijas čempioni Bidgoščas komandu "Polonia". Uzvara būtu vēl pārliecinošāka, ja vien pēdējos divus braucienus "Loko" nebūtu zaudējis katru ar 1:5...

Vienīgi pēdējie divi braucieni bija negatīvs piliens šajā mačā saulainajā pievakarē Daugavpils "Lokomotīves" motostadionā. Jau kopš pirmajiem braucieniem kļuva skaidrs, ka viesiem nekas "nespīd".

Trījos no pirmajiem četriem braucieniem "Lokomotīve" uzvarēja ar 5:1 un pēc pirmās braucienu sērijas izvirzījās vad[ībā ar 18:6. Turpinājumā mājinieku pārsvars tikai pieauga un vēl pēc četriem braucieniem sasniedza jau 20 punktu pārsvaru (34:14). Par mača iznākumu neviens vairs nešaubījās, tagad svarīgi bija uzvarēr ar pēc iespējas lielāku punktu starpību, lai varētu reāli cerēt vismaz uz bonusa punktu otrā riņķa mačā Bidgoščā. Pirms pēdējiem diviem brauciemiem "Loko" pārsvars bija 52:26 un likās, ka viesus gaida neizbēgama sagrāve, taču pēdējos divos braucienos mājinieki bija pārāk viesmīlīgi, abos zaudēja ar 1:5 un galarezultātā - 54:36. Pārliecinoši, bet varēja būt graujoši.

Savu šosezon labāko maču aizvadīja Ķasts Puodžuks, kura rēķinā uzvaras trijos braucienos un 12 punktu summā. 11 punktus atveda soms Jūnass Kīlmekorpi, bet 10 punktus - Maksims Bogdanovs (arī viņam uzvara trijos braucienos). Šoreiz mazāk ražīgi bija abi zviedri - Antonio Lindbekam 6 punkti, bet Fredrikam Lindgrenam 5 punkti. No Andžeja Ļebedeva arī tika gaidīts vairāk par 7 punktiem, kaut gan kopumā viņš trijos braucienos nezaudēja nevienam no viesiem, bet priekšpēdējā braucienā bija spiests izstāties. 3 punktus pirmo reizi šosezon atveda Jevgeņijs Kostigovs. Tas jau arī ir komandas spēks - ja sacensība nevedas vienam vai diviem līderiem, tad vairāk punktu atved citi braucēji.

Pašreiz Polijas Nice līgā "Lokomotīvei" ir 6 punkti trijos mačos un tā ir līdere. Pa 4 punktiem ir "Polonia" un Ribņikas ROW komandām. Nākamo maču daugavpilieši aizvadīs 24. maijā Lodzā ar 'Orzel", kas divos mačos ieguvis 2 punktus (trešo maču izvadīs šīs nedēļas nogalē).

16. maijā Daugavpilī risināsies Eiropas čempionāta pusfināls, kurā Latviju pārstāvēs Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks. Fināla pretendentu pusfinālā iekļūs tikai pieci labākie, bet spēcīgu konkurentu mūsējiem netrūks - vispirms jau Grigorijs Laguta, kurš startēs praktiski savās mājās (Daugavpilī dzīvo viņa ģimene un pārsvarā arī viņš pats), dānis Hanss Andersens, polis Pjotrs Pavļickis, ukrainis Andrijs Karpovs, dānis Rasmuss Jensens, polis Karols Barans, zviedrs Peters Ljungs (vēl nav zināms, vai varēs startēt savainojuma dēļ), Andrejs Kudrjašovs no Krievijas, pieredzējušais austrietis Frīdrihs Vallners... Cerams, ka pusfinālā iekļūs gan Andžejs, gan Ķasts.