Sestdien Daugavpilī Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

Sestdien Daugavpilī Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

Sestdien Daugavpils mototrekā norisināsies Eiropas čempionāta pusfināls, kurā piedalīsies spēcīgi spīdvejisti no Latvijas, Dānijas, Krievijas, Polijas, Čehijas, Ukrainas un citām valstīm. Uz iekļūšanu finālā cerēs arī Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks.

Eiropas spīdveja čempionāts (SEC) arī šogad solās sagādāt nopietnu konkurenci pasaulē slavenākajām sacensībām "Grand Prix". Eiropas čempionātā dalībnieku sastāvs varētu būt ne mazāk spēcīgs. Pie "wild card" uz četriem finālposmiem jau ticis Tomašs Gollobs, bet vēl piecas vietas rezervējuši pagājušās sezonas TOP5 braucēji: Peters Kildemands, Janušs Kolodzejs, Niki Pedersens, Emils Sajfutdinovs un Martins Vaculiks. Ļoti tuvu tam bija arī Maksims Bogdanovs, kurš palika soli aiz labāko piecinieka.

Lai tiktu pamatsastāvā dalībai visā tūrē, spīdvejistiem ir jāpārvar kvalifikācijas pusfināli un fināli. Viens no pusfināliem jau notika Ungārijā, kur ārpus finālistu pulka palika labi pazīstamais horvātu braucējs Jurica Pavličs, kas liecina par to, ka pat kvalifikācijas finālā iekļūt nebūs viegli.

Otrais no trīs pusfināliem norisināsies Daugavpilī 16. maijā plkst. 16:00. Latviju pārstāvēs Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks. Starp latviešu pretiniekiem būs tādas zvaignzes kā Grigorijs Laguta (Krievija), Hans Andersens (Dānija), Andrejs Karpovs (Ukraina), Pjotrs Pavļickis (Polija), kā arī mums labi zināmais Jonass Kilmakorpi, kurš aizstās savainojumu guvušo Peteru Ljungu.

Daugavpiliešu uzdevums savā trekā tikt labāko piecu braucēju pulkā, jo tikai tie garantēs vietu kvalifikācijas finālā, kas 30. maijā norisināsies Slovēnijā.