"Speedway Best Pairs" fināls nākamgad Daugavpilī

Prestižās komandu sacensības "Speedway Best Pairs" fināls nākamgad norisināsies Daugavpilī, pie tam Latvijas pāriem būs garantēta vieta arī visos pārējos seriāla posmos.

"Speedway Best Pairs" šogad norisinājās jau otro gadu un šajās sacīkstēs startē praktiski visi labākie pasaules vadošo valstu spīdvejisti. Šogad par kopvērtējuma uzvarētājiem kļuva Dānijas braucēji ar slaveno Niki Pedersenu priekšgalā. Latvija tikai pie iespējas startēt tikai vienā no posmiem, kurā nostartēja vāji, paliekot pēdējā vietā.

Iepriekšējā nedēļas nogalē Daugavpilī viesojās Eiropas spīdveja čempionāta (SEC) un "Best Pairs" rīkotāji "One Sport" un kompānijas "Nice" pārstāvji. Pēc vairāku dienu sarunām tika panākta vienošanās par 2016. gada "Best Pairs" finālposma aizvadīšanu Daugavpilī. Tiek paredzēts, ka tas notiks maija beigās vai jūnija sākumā.

"Pirmās sarunas par posma aizvadīšanu tika uzsāktas jau 2013. gadā, bet piektdien un sestdien tika panākta vienošanās par finālposma aizvadīšanu Daugavpilī, pie tam ar nosacījumu, ka Latvija varēs startēt arī visos pārējos posmos. Nedrīkst aizmirst, ka visus posmus tiešraidē rāda televīzijas kanāls "Eurosport", kas ir pieejams 71 valstī 170 miljoniem skatītāju. Pie tam finālu atkārtojumā rādīs vēl vismaz 10 reizes, tādēļ mēs ceram, ka mums izdosies visā pasaulē izreklamēt Daugavpili! Cerēsim, ka tas vēl vairāk popularizes spīdveju visā Latvijā un mēs arī turpmāk veiksmīgi sadarbosimies ar "One Sport" un "Nice"," sīkāk par panākto vienošanos pastāstīja "Lokomotīves" viceprezidents Anatolijs Ziļs.

"Best Pairs" katrā no posmiem piedalās septiņu valstu izlases, kuras cīnās par ieskaites punktiem lielajā kopvērtējumā. Tiek paredzēts, ka 2016. gadā seriāls sastāvs no četriem posmiem.