Līderi sastāvu nemaina

Līderi sastāvu nemaina

Var teikt, ka jau ierastajā sastāvā savu ceturto maču Polijas Nice spīdveja līgā aizvadīs Daugavpils "Lokomotīve", kas svētdien brauks Lodzā ar vietējo "Orzel". Tiesa, vēl pirms pāris dienām likās, ka nāksies iztikt bez viena no komandas līderiem zviedra Fredrika Lindgrena...

Savā pēdējā braucienā Eiropas čempionāta pusfinālā Lonigo mototrekā Itālijā Fredriks Lindgrens piedzīvoja kritienu (tieši tāpēc netika fināla pretendentu izšķirīgajās sacensībās - pietrūka viena punkta...) un savainoja roku. Sākumā likās, ka nāksies izlaist apmēram 3-4 nedēļas, taču jau pēc pāris dienām zviedrs paziņoja, ka 24. maijā Lodzā būs gatavs braukt (viņš izlaida mačus Zviedrijas Elitserien un britu Elites līgā). Tā ka maiņu Lindgrenam meklēt nevajadzēs un tas ir labi, jo līdzvērtīgu maiņu starp komandā pieteiktajiem diezin vai uzreiz arī varētu atrast.

"Loko" treneris Nikolajs Kokins katram gadījumam tomēr patur iespēju izmantot tā saukto ZZ - proti, ja savainojuma dēļ nevar startēt kāds no līderiem, tad to katrā no braucienu sērijām pa reizei var aizstāt cits braucējs un Lindgrens mūsu komandā tieši ir starp tiem, kurus šādā veidā drīkst aizstāt. Jācer, ka "Fredy" tomēr būs pietiekami gatavs svētdien braukt. Lodzas komandu nesen papildinājis pieredzējušais dānis, vairākkārtējs GP posmu dalībnieks un to uzvarētājs Hanss Andersens. Mājinieku komandā mačam ir pieteikti pagājušā gada Pasaules kausa ieguvējs Dānijs izlases sastāvā Madss Korneliusens, austrālietis Rorijs Šleins, kurš pērn brauca "Loko" rindās, pieredzējušais polis Mariušs Pušakovskis, kā arī Kamils Adamčevskis. Juniori acīmredzot būs Sebastians Niedzviedzs un Oskars Poliss. "Loko" rindās otrais juniors šoreiz būs Jevgeņijs Kostigovs.

Turnīra tabulā "Loko" ar 6 punktiem trijos mačos ir līdere, tik pat punktu, taču 4 mačos ir Bidgoščas "Polonia" komandai, bet "Orzel" ar 2 punktiem trijos mačos dala 5.-6. vietu ar Krakovas "Wanda".