Taiam Vofindenam "hat-trick" Prāgā

 Taiam Vofindenam

2013. gada pasaules čempions anglis Tais Vofindens kļuva par otro pēc austrālieša Džeisona Krampa, kuram trīs reizes pēc kārtas izdevās uzvarēt Čehijas "Grand Prix" izcīņā spīdvejā "Marketa" stadionā Prāgā. Vofindens ir arī līderis GP seriāla kopvērtējumā.

Var teikt, ka 3. GP posms beidzot kļuva par īstu pirmo posmu, jo braucējiem vairs nevajadzēja mocīties ar mototreka īpatnībām (maigi izsakoties), bet viņi varēja sacensties tā, kā to spīdvejā dara. Sacensībās līdz ar to bija daudz apdzīšanu un tās bija skatāmas.

Tais Vofindens ieradās Prāgā līdera lomā un šeit savu lomu vēl nedaudz nostiprināja. Pamatsacensībās Vofindens piekāpās gan pašreizējam pasaules čempionam amerikānim Gregam Henkokam, gan dānim Nīlsam Kristianam Iversenam, gan polim Macejam Janovskim, kurš savukārt kļuva par šā posma lielāko pārsteigumu (2011. gada pasaules junioru čempions pamatsacensībās uzvarēja visos piecos braucienos!), taču gan pusfinālā, gan finālā uzvarēja pārliecinoši. Finālā vēl iekļuva arī dānis Nikijs Pedersens, kurš Prāgā arī bija uzvarējis trīs reizes, taču ne pēc kārtas, un kurš 13. braucienā guva savu 300. uzvaru GP posmu braucienos, kā arī divi poļi - Jaroslavs Hampels un jau pieminētais Janovskis, kuram šī ir pirmā pilnā sezona GP seriālā un kurš līdz šim vispār nebija uzvarējis nevienā GP posmu braucienā. Henkoks, Iversens, slovēnis Matejs Žagars un zviedrs Andreass Junsons tika līdz pusfināliem.

Finālbraucienā Vofindens uzreiz ieguva vadību un pārliecinoši uzvarēja, otrais brauciena ilgāko laiku bija Janovskis, taču trešā apļa beigās viņu apsteidza Hampels, kurš jau ceturto reizi karjerā Prāgā ieņem otro vietu. Janovskim - pirmais GP pjedestāls karjerā.

Ceturtais posms risināsies tikai 4. jūlijā Kārdifā (jūnijā būs Pasaules kauss valstu izlasēm), bet līdz tam Vofindena pārsvars pār tuvāko sekotāju Pedersenu ir 6 punkti - attiecīgi 40 un 34 punkti. Trešais ar 31 punktu ir Hampels, uz 4. vietu pakāpās Henkoks (27), pa 24 punktiem ir Žagaram un Junsonam, uz 7. vietu pakāpās Janovskis (23), bet pirmo astoņnieku noslēdz vēl viens GP seriāla debitants austrālietis Džeisons Doils (22).