Bogdanovs uzvar Henkoku, Latvija bezcerīgi pēdējā

Bogdanovs uzvar Henkoku, Latvija bezcerīgi pēdējā

Latvijas spīdveja izlase pasaules kausa izcīņas pusfinālā spīdvejā palikusi pēdējā vietā, izstājoties no tālākās cīņas. Mūsu komandai neizdevās uzvarēt nevienā no braucieniem, pie tam septiņos pēc kārtas mūsējie palika bez punktiem. Uzvaru izcīnīja Austrālija.

Latvijas spīdveja izlase uz Lielbritāniju devās ar cerību tikt labāko trijniekā, kas dotu izredzes pacīnīties "Race off", taču pretiniekos bija spēcīgās Austrālijas, ASV un Lielbritānijas komandas. "Uz papīra" galveno favorītu statusā bija Austrālija, kuras galvenā konkurente bija Lielbritānija. Latvijai tika atvēlēta cīņa ar ASV par trešo vietu.

Diemžēl jau pirmajā braucienā tehniskas ķibeles dēļ bija spiests izstāties Andžejs Ļebedevs, otrajā braucienā bezcerīgi zaudēja Maksims Bogdanovs un tikai trešajā braucienā beidzot izdevās tikt pie punkta, kad Ķasts Puodžuks ieņēma trešo vietu. Ceturtajā sērijā Jevgeņijs Kostigovs palika ceturtais un pēc pirmās sērijas Latvijai viens punkts un pēdējā vieta.

Krietni labāk iesākās otrā braucienu sērija, kurā divus punktus spēja atvest Andžejs Ļebedevs. Turpinājumā punkts arī Bogdanovam un vēlāk arī vēl viens Ļebedevam, kas ļāva saglabāt minimālas izredzes cīņā par trešo vietu ar ASV. Par īstu katastrofu izvērtās 3. sērijā, kurā Latvija neguva nevienu punktu un līdzīgi turpināja līdz pat 16. braucienam...

Ļoti neveiksmīgi Latvija izvēlējās iespēju izmantot džokeri, netiekot ne pie viena punkta. Sausuma periodu apturēja Bogdanovs, kurš 16. braucienā spēja apsteigt pasaules čempionu Gregu Henkoku.

17. braucienā pie otrās vietas (vienīgais, kurš tika augstāk par trešo vietu) tika Ļebedevs, bet 20. braucienā trešo vietu ieguva Bogdanovs. Summā tikai 9 punkti un pārliecinoša pēdējā vieta. ASV trešajā vietā ar 22 punktiem, bet cīņā par pirmo vietu Austrālija tomēr nosargāja uzvaru pār mājiniekiem - 47 pret 43.

Finālā vietas jau garantējušas Dānijas, Zviedrijas un Austrālijas izlases, bet par pēdējo ceļazīmi cīnīsies Polija, Krievija, ASV un Lielbritānija.