Bogdanovs un Puodžuks iekļūst spīdveja GP atlases finālā

Bogdanovs un Puodžuks iekļūst spīdveja GP atlases finālā

Šovakar Biķerniekos tika noskaidroti septiņi "Grand Prix" atlases sacensību finālisti. To vidū iekļuva arī Maksims Bogdanovs un Ķasts Puodžuks.

Biķernieki uzņēma spīdveja sacensības pēc vairāk nekā 20 gadu pārtraukuma. Jau pagājušajā gadā Rīgā bija paredzēts "Grand Prix" posms, tomēr tas tika pārcelts uz Daugavpili. Šoreiz Biķernieki bez spīdveja nepalika, lai gan šovakar bija zemāka līmeņa sacensības – viens no diviem "Grand Prix" pretendentu turnīra pusfināliem.

Par septiņām vietām "Grand Prix" atlases finālā šovakar cīnījās 16 spīdvejisti (un divi rezervisti), kuru vidū bija arī trīs Latvijas sportisti - Andžejs Ļebedevs, Maksims Bogdanovs un Ķasts Puodžuks. "Lokomotīves" braucējiem bija gana spēcīga konkurence – piemēram, dāņi Peters Kildemands, Kenets Bjerre un Leons Madsens, Zviedrijas spīdvejisti Antonio Lindbeks, Peters Ljungs un Linuss Sundstrēms, Ukrainas pārstāvji Aleksandrs Loktajevs un Andrejs Karpovs.

Pirmajos četros braucienos labāk veicās Bogdanovam un Puodžukam, kuri izcīnīja attiecīgi pa astoņiem un deviņiem punktiem un saglabāja reālas izredzes iekļūt septītniekā, tikmēr Ļebedevam bija tikai pieci punkti un savā pēdējā braucienā bija nepieciešama uzvara.

Pēc talantīgā austrālieša Dakotas Norta izstāšanās Ļebedevam izdevās izcīnīt otro vietu braucienā, taču ar to bija par maz, lai kvalificētos finālam. Šajā braucienā piedalījās arī Puodžuks, kurš palika trešais, bet uzvaru svinēja dānis Leons Madsens, kurš šovakar bija pārliecinoši labākais visās sacensībās. Bogdanovs savā piektajā braucienā sākotnēji bija otrais, bet beigās Lindbeks viņu apsteidza.

Sacensību noslēgumā ukrainis Loktajevs un Puodžuks atsevišķā braucienā noskaidroja trešās vietas ieguvēju šajās sacensībās. Latvijas sportists bija pārliecinoši labākais startā, un Loktajevs īsti pat necentās cīnīties par uzvaru – Puodžukam trešā vieta visās sacensībās.

Pirmo reizi vēsturē divi Latvijas spīdvejisti iekļuva "Grand Prix" pretendentu finālā. Puodžuks līdz atlases finālam tika 2013. gadā, bet Bogdanovs – 2010. gadā. "Grand Prix" pretendentu fināls notiks 5. septembrī – Ribņikā (Polija). Otrs pusfināls notiks jau šovakar – Terencāno mototrekā Itālijā.