"Lokomotīve" uzvar Gņezno, Jūnass Kīlmekorpi - Ēnrumā

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda guva ceturto uzvaru pēc kārtas Polijas Nice spīdveja līgā un turnīra tabulā panāca līderi Ribņikas ROW. Svētdien daugavpilieši viesos ar 54:36 pieveica Gņezno "Start" komandu, savukārt viens no komandas līderiem Jūnass Kīlmekorpi tajā pašā dienā Ēnrumā (Nīderlande) uzvarēja GP posmā garajā mototrekā jeb hipodromā un vēl vairāk nostiprinājās pirmajā vietā kopvērtējumā.

Pirmie divi braucieni Gņezno mototrekā beeidzās ar Maksima Bogdanova un Andžeja Ļebedeva uzvarām, taču abos bija neizšķirts - 3:3. Četrus no nākamajiem septiņiem braucieniem "Loko" pabeidza ar 5:1 savā labā un jau pēc 9. brauciena mača liktenis bija izšķirts - 35:19. Mājinieki uzvarēja (4:2) tikai vienā no 15 braucieniem.

Pa 12 punktiem daugavpiliešu labā atveda Andžejs Ļebedevs un Maksims Bogdanovs, pa 10 - Antonio Lindbeks un Ķasts Puodžuks (labākais mačs viesos šajā sezonā), bet 9 punktus - Fredriks Lindgrens. Tikai viens punkts abiem pārējiem mūsu junioriem Ivanam Pļešakovam un Jevgeņijam Kostigovam (vienreiz finišēja trešais), kaut gan abi startēja attiecīgi 3 un 4 reizes. Tas nav labi.

Turnīra tabulā tagad atkal ir divi līderi - gan "Loko", gan Ribņikas ROW ir pa 23 punktiem un 23. augustā abas komandas savā starpā tiksies Daugavpilī. Uzvaras gadījumā "Loko" nodrošinās sev pirmo vietu regulārajā čempionātā un tikšanos pusfinālā ar ceturto kokmandu (Bidgoščas "Polonia").

Viens no Daugavpils komandas līderiem Jūnass Kīlmekorpi nevarēja savai komandai palīdzēt Gņezno, jo Ēnrumā aizvadīja trešo GP posmu garajā trekā jeb hipodromā un uzvarēja tajā. Finālā Kīlmekorpi pārspēja pašreizējo pasaules čempionu vācieti Ēriku Risu (pazīstamā vācu spīdvejista Gerda Risa dēls) un tagad kopvērtējumā apsteidz viņu par 9 punktiem. Par 10 punktiem atpaliek holandietis Eiropas čempions Janniks de Jongs. Vēl atlikuši divi GP posmi un Jūnass ir tuvu tam, lai atgūtu pērn zaudēto titulu un piekto reizi kļūtu par pasaules čempionu garajā trekā.