Bogdanovs un Puodžuks soli no Grand Prix pamatsastāva

Bogdanovs un Puodžuks soli no Grand Prix pamatsastāva

Pēc sešu gadu pārtraukuma kāds no Latvijas spīdvejistiem piedalīsies "Grand Prix Challenge" atlases finālā, pie tam šogad mūsu valsti pirmo reizi pārstāves divi braucēji - Maksims Bogdanovs un Ķasts Puodžuks. Sacensību sākums sestdien plkst. 19:00.

Latvijas spīdvejistiem sestdiena būs īpaša diena, jo abiem būs iespēja pacīnīties par vietu "Grand Prix" pamatsastāva braucēju pulkā, kuri brauks visos nākamās sezonas posmos ar tādām slavenībām kā Niki Pedersens, Gregs Henkoks, Tajs Vofindens un citiem. Lai to paveiktu, daugavpiliešiem Polijas pilsētā Ribņikā jātiek starp trīs ātrākajiem braucējiem.

Bogdanovs un Puodžuks sekmīgi pārvarēja visas atlases kārtas, tajā skaitā arī atlases pusfinālu Rīgā. Rīgas posmā Puodžuks pat tika līdz 3. vietai, bet Bogdanovs kvalificējās kā pēdējais - septītā vieta. Interesanti, ka pirmajā atlases kārtā Puodžuks palika tika astotais, sākotnēji tiekot tikai starp pusfināla rezervistiem. Līdzīgs liktenis piemeklēja arī Andžeju Ļebedevu, kurš vēlāk Rīgas posmā palika desmitais.

Tikt starp trīs labākajiem nebūs viegli, jo netrūkst spēcīgu konkurentu. Interesanti, ka starp galvenajiem pretendentiem ir poļu juniori Bartošs Zmažliks un brāļi Pavļicki. Ļoti augstu tiek vērtētas dāņa Petera Kildemanda izredzes, kurš šogad labi brauc "Grand Prix". Starp daugavpiliešu pretiniekiem būs arī komandas biedri "Lokomotīves" rindās Antonio Lindbeks un Fredriks Lindgrens.

"Grand Prix" ilgdzīvotājs Kriss Hariss no Lielbritānijas pēdējos gados allaž labi braucis tieši "Grand Prix Challenge" finālos un arī šogad viņš noteikti būs starp favorītiem. Zemāk vērtējas ukraiņa Andreja Karpova, dāņa Leona Madsena (uzvarēja Rīgā!), čeha Vaclava Milika, zviedru Kima Nilsona un Linusa Sundstrēma, kā arī Itālijas argentīnieša Nikolasa Kovati izredzes.

Latvijas labākais sasniegums šādās sacensībās sasniegts 2009. gadā, kad 13. vietā ierindojās tā laika juniors Maksims Bogdanovs. Uz papīra latviešu izredzes netiek vērtētas pārāk augstu, bet šogad pluss ir tāds, ka tiks braukts pazīstamajā Ribņikas trekā.

Varbūt tomēr mūsējiem izdosies pārrakstīt vēsturi un kvalificēties "Grand Prix" pamatsastāvam? Sacensību sākums plkst. 19:00 pēc Latvija laika.