"Lokomotīve" izlaiž uzvaru Bidgoščā. Viss izšķirsies Daugavpilī

Uzvara ar jebkādu rezultātu der Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejistiem Polijas NIce līgas pusfināla atbildes mačā svētdien savā mototrekā pret Bidgoščas "Polonia", jo pirmais mačs piektdien viesos beidzās neizšķirti - 45:45. "Loko" bija vadībā no pirmā un līdz pat pēdējam 15. braucienam, kurā mājiniekiem tomēr izdevās panākt neizsķirtu.

"Loko" rindās, kā zināms, savainojuma dēļ šosezon vairs nevarēs braukt Jūnass Kīlmekorpi un viņa vietā kātrā no braucienu sērijām vēl pa reizi izbrauca kāds cits mūsu spīdvejists. Šāda taktika nevis kāda cita pieteiktā leģionāra uzaicināšana vai vēl viena pašmāju juniora iekļaušana sastāvā attaisnojās un tāda taktika būs arī atbildes mačā svētdien plkst. 16 "Lokomotīves" mototrekā.

Pirmajā braucienā Maksims Bogdanovs un Ķasts Puodžuks atveda 4:2 uzvaru, bet pēc sešiem braucieniem "Loko" pārsvars bija jau 22:14. Desmitajā braucienā Antonio Lindbeks un Andžejs Ļebedevs guva 5:1 dubultuzvaru un pirmo reizi panāca 10 punktu pārsvaru - 35:25. Desmit punktu pārsvars bija arī tikai trīs braucienus pirms mača beigām (41:31), likās, ka uzvara jau kabatā, bet... Tā laikam likās arī pašiem mūsu braucējiem, kuri pēdējos trīs braucienus zaudēja summā ar 4:14 un līdz ar to - 45:45. Neizšķirtu mājinieki panāca pēdējā braucienā, turklāt tā sākumā viņi pat veda 5:1 savā labā, taču Fredriks Lindgrens spēja izjaukt Patrika Hugorda un Šimona Vožnjaka pāri (2:4).

Tieši Lindgrens šoreiz arī bija labākais "Loko" rindās - viņa rēķinā 14 punktu sešos braucienos. 12 punktu Andžejam Ļebedevam, 9 - Maksimam Bogdanovam. Neveiksmīgs mačs šoreiz sanāca Lindbekam - tikai 6 punkti piecos braucienos, turklāt nulle abos savos pēdējos braucienos. Vāji maču aizvadīja Puodžuks - tikai 2 punkti piecos braucienos (viena izstāšanās, esot ceturtajā vietā).

Tieši Lindbeka un Puodžuka daudz labākā braukšanā ir "Loko" galvenā rezerve (arī Bogdanovam savā mototrekā jānobrauc labāk) atbildes mačā.

Citā pusfinālā Ostruvas "Ostrovia" pirmajā mačā savā mototrekā ar 54:36 uzvarēja Ribņikas ROW komandu.