Henkoks uzvar Slovēnijā, Vofindens vēl tuvāk titulam

Henkoks uzvar Slovēnijā, Vofindens vēl tuvāk titulam

Slovēnijas spīdveja "Grand Prix" pie skaistas uzvaras ticis amerikānis Gregs Henkoks, kurš septiņos braucienos neuzvarēja tikai vienu reizi. Otrais finišēja brits Tajs Vofindens, tādā veidā vēl vairāk nostiprinoties pasaules čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijās.

Slovēnijas pilsētā Krško praktiski visas apdzīšanas tika veiktas pa iekšējo virāžu, bet tikai retais no spīdvejistiem izvēlējās ārējo ceļu. Vietējie līdzjutēji ļoti cerēja uz savu favorītu Mateju Žagaru, taču iepriekšējā posma uzvarētājam neizdevās pat tikt līdz pusfinālam.

Par absolūto sacīkstes varoni kļuva Gregs Henkoks, kurš zaudēja tikai vienā no braucieniem, kad viņu pārspēja Džeisons Doils. Henkoks pirmajos braucienos ieguva 14 no 15 punktiem, bet pusfinālā un finālā bija pārliecinoši labākais. Pusfinālā iespaidīgākais braucējs bija Vofindens, kurš ilgāku laiku atpalika gan no Niki Pedersena, gan Nila Kristiana Iversena, tomēr pēdējos divos apļos paveica brīnumu, finiša taisnē izraujot pirmo vietu!

Finālā Henkoks jau pēc pirmās virāžas bija pirmais, viņam sekoja Vofindens, bet Peters Kildemands savā 10 "Grand Prix" karjerā tika pie kārtējā pjedestāla, apsteidzot tautieti Pedersenu.

Kopvērtējumā trīs posmus līdz beigām Vofindens tuvāko sekotāju Henkoku apsteidz par 25 punktiem un ir ļoti tuvu savam otrajam čempiona titulam. Pedersens ir trešais, atpaliekot četrus punktus no Henkoka. Jau deviņus punktus no trijnieka atpaliek Žagars, savukārt pārējie spīdvejisti ir vēl tālāk.