"Lokomotīve" uzvar un tiek Polijas līgas finālā

Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti šodien savā trekā ar 50:40 pārspēja Bidgoščas "Polonia", otro reizi kluba vēsturē kvalificējoties Polijas Nice spīdveja līgas finālam. Daugavpiliešiem pretī stāsies Ostruvas "Ostrovia" spīdvejisti.

Pēc izcīnītā neizšķirta viesos (45:45) reti kurais šaubījās, ka "Loko" izdosies uzvarēt savā trekā. Pirmā braucienu sērija šīs baumas vēl vairāk kliedēja, jo rezultāts bija 16:8. Viesu uzvara piektajā braucienā ar 4:2 nedaudz nomierināja mājiniekus, taču 6. braucienā atkal uzvara ar 4:2 un atkal astoņu punktu handikaps.

7. braucienā ļoti vāji nobrauca Ķasts Puodžuks, tādējādi atkal zaudējums ar 2:4 un atkal intriga atjaunojās. Divos braucienos pēc kārtas fiksēts neizšķirts, bet 10. braucienā Daugavpils zviedru duets Fredriks Lingdrens un Antonio Lindbeks izcīnīja dubultuzvaru - 35:25!

Pēc 12. brauciena pārsvars sasniedza pat 12 punktus, savukārt 13. braucienā pirmo un vienīgo dubultuzvaru guva viesi. Šaubas par uzvarētāju gan neradās un "Loko" tika pie panākuma ar 50:40.

Labākais mūsu komandā ar 13 punktiem bija Antonio Lindbeks, 12 punkti Maksimam Bogdanovam, bet 11 Andžejam Ļebedevam. No citiem spīdvejistiem jāizceļ Lindgrens, kurš atveda 10 punktus, bet Jevgeņijam Kostigovam šoreiz trīs. Kārtējās katastrofālās sacīkstes Puodžukam, kuram viens punkts un tikai divi braucieni.

Par "Lokomotīves" pretinieci finālā kļūs Ostruvas "Ostrovia", kas negaidīti no tālākās cīņas izslēdza Ribņikas ROW, kā sastāvā brauca tādi pasaulē slaveni spīdvejisti kā Sebastians Ulameks, Kriss Hariss un Trojs Bečelors.

Sākotnēji bija ieplānots, ka pirmā cīņa notiks 20. septembrī Ostruvā, bet vienu pirms paredzētās sacīkstes šajā trekā notiks Eiropas čempionāta fināls, tādēļ sacīkstes varētu tikt pārceltas uz Daugavpili. Polijas puse gan uzstāj, lai abas finālcīņas tiktu pārceltas nedēļu vēlāk - uz 27. septembrī un 4. oktobri.

"Lokomotīve" finālā iekļuvusi pirmo reizi kopš 2009. gada, kad mūsējie bez cīņas atdeva uzvaru pretiniekam. Arī šobrīd finansiālā situācija klubā nav tik laba, lai pretendētu uz vietu Ekstralīgā, tomēr šobrīd klubs oficiāli nav atteicies no cīņas finālā, kā tas bija pirms sešiem gadiem.