Lokomotīvei +10 pirmajā finālmačā

Lokomotīvei +10 pirmajā finālmačā

Polijas Nice spīdveja līgas pirmajā finālmačā gandrīz 6500 skatītāju klātbūtnē Daugavpils Lokomotīve ar 50:40 pārspēja Ostruvas komandu Ostrovia. Atbildes mačs - 27. septembrī Ostruvā. Uzvarētāji divu maču summā iekļūs Ekstralīgā, bet zaudētāji aizvadīs divus pārejas mačus ar ekstralīgas 7. komandu Žešuvfas Stal

Tas bija viens no šīs sezonas skaistākajiem spīdveja mačiem Daugavpilī. Satraukuma pirms tā bija vairāk nekā optimisma - proti, sadzīvisku rokas traumu (kauliņa plīsums delnā) guva Maksims Bogdanovs un tas "Loko" izredzes nekādi nevairoja. Svētdien kļuva zināms, ka "Makss" tomēr brauks, taču neviens nevarēja paredzēt, kā viņš spēs nobraukt. Šosezon savainojuma dēļ vairs nevar palīdzēt Jūnass Kīlmekorpi, bet Ķasts Puodžuks pēdējos mačus aizvadījis neveiksmīgi un tāpēc bažas par pirmā finālmača iznākumu bija saprotamas. Tiesa, Puodžuks pirms šā mača bija dabūjis Kīlmekorpi motocikla dzinējus un treniņos bija ar tiem ļoti apmierināts. Atlika tikai labi nobraukt pašam.

Jau pirmajā braucienā "Loko" rindās vienā pārī startēja abi tie, par kuriem bija lielākais uztraukums - Puodžuks un Bogdanovs. Ķasts pārliecinoši uzvarēja, toties Maksims finišēja ceturtais - 3:3. Junioru braucienā motocikla defekta dēļ izstājās Andžejs Ļebedevs, taču viesi tāpēc neizvirzījās vadībā, jo lielisku braucienu aizvadīja un uzvarēja Jevgeņijs Kostigovs - 3:3 un 6:6 kopā. Vadībā mājinieki izvirzījās pēc 3. brauciena, kurā Puodžuks (atkal pārliecinoši pirmais!) un Fredriks Lindgrens atveda 5:1 - 11:7. Pēc 5. brauciena, kurā 5:1 atveda Lindgrens un Bogdanovs, "Loko" pārsvars pieauga līdz 8 punktiem, taču līdz pat pēdējam 15. braucienam to nekādi neizdevās palielināt. Vēl vairāk - viesi divas reizes samazināja rezultāta starpību līdz 4 punktiem. Divus pēc kārtas neveiksmīgus braucienus aizvadīja Puodžuks, varēja redzēt, ka nav tomēr pilnībā gatavs mačam Bogdanovs. Pēc 10 braucieniem bija 33:27 un 11. braucienā tika nolemts Puodžuku aizstāt ar Ļebedevu. Tas attaisnojās. Andžejs, kurš iepriekšējā vakarā ieņēma 6. vietu pasaules junioru čempionāta kopvērtējumā, pārī ar Antonio Lindbeku atveda 4:2 - 37:29. Atlika četri braucieni.

Pirms pēdējiem diviem braucieniem bija 42:36 un tas vēl labi, jo 13. braucienā Ļebedevs ar lielām pūlēm izkaroja otro vietu un iznāca 2:4 nevis 1:5.

Priekšpēdējam braucienam "Loko" treneris Nikolajs Kokins atkal pieteica Puodžuku (pārī ar Ļebedevu). Risks? Noteikti. Taču izrādījās, ka Ķasts bija nedaudz pasēdējis malā, nomierinājies, tika veiktas dažas pārmaiņas motocikla regulējumos un - Puodžuks atkal uzvarēja! Ļebedevs finišēja trešais, braucienā - 4:2 un 46:38 pirms pēdējā 15. brauciena, kurā mūsu zviedru pāris Linbeks/Lindgrens stājās pret viesu līderi Rūni Holtu un britu Skotu Nikolsu. Skats pirms pēdējā brauciena bija vienreizējs - pilnās "Lokomotīves" stadiona tribīnes bija kājās un visi vakara tumsā ieslēdza savu mobilo tālruņu ekrānus... 15. brauciens bija aizraujošākais šajā mačā, viens no skatāmākajiem visā sezonā un - kas ir pats galvenais - beidzās ar 4:2 mājinieku labā (Lindbeks - pirmais, Lindgrens - trešais). Mačā kopā - 50:40.

Skaidrs, ka desmit punktu pārsvars pirms atbildes mača Ostruvā nav liels, taču tas ir desmit punktu pārsvars. Lai "Ostrovia" komanda ar savu "viltīgo lapsu" Polijas izlases treneri Mareku Česļaku priekšgalā tagad lauza galvu, kā uzvarēt.

"Lokomotīves" labā 14 punktus atveda Antonio Lindbeks, pa 10 punktiem - Andžejam Ļebedevam un Fredrikam Lindgrenam, 9 - Ķastam Puodžukam, , 4 - Maksimam Bogdanovam un 3 - Jevgeņijam Kostigovam. Viesu labā 15 punktus atveda Rūne Holta.