Daugavpils "Lokomotīve" - uzvarēja poļu spīdveja līgā NICE

Daugavpils

Polijas Nice spīdveja līgas otrajā finālmačā Daugavpils "Lokomotīve" ar 41:49 zaudēja Ostruvā "Ostrovia" komandai, taču divu finālmaču summā uzvarēja ar 91:89 (savā mototrekā - 50:40). Latvijas motosporta vēsturē ierakstīta vēl viena spilgta lappuse!

Gan Antonio Lindbeks, gan Fredriks Lindgrens paspēja laicīgi ierasties no Stokholmas, kur sestdien bija aizņemti pasaules čempionāta "Grand Prix" posmā (Antonio ieguva 6 punktus, bet Fredriks bija rezervists) un tieši viņi izrādījās īsti mūsu komandas līderi. Klāt bija arī Jūnass Kīlmekopri, kuram šī sezona savainojuma dēļ ir beigusies, bet kurš izšķirīgajā mačā tik un tā bija kopā ar komandu un atbalstīja puišus gan morāli, gan ar padomu.

Ostruvas mototreka tribīnēs sanāca apmēram 9000 līdzjutēju, kas ir šīs sezonas "Ostrovia" komandas apmeklētības rekords, un lieki teikt, ka viņi cerēja uz savas komandas pārliecinošu uzvaru un uz atgriešanos Ekstralīgā pēc 18 gadu pārtraukuma. Līdzjutēju pulciņš bija atbraucis arī no Daugavpils un pēc mača tie noteikti bija priecīgākie līdzjutēji pasaulē... Savu komandu atbalstīt ieradās arī Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis.

Pirmajā braucienā Maksims Bogdanovs un Fredriks Lindgrens atveda 4:2 uzvaru, kas uzreiz uzdeva komandai vēl kaujinieciskāku noskaņojumu. Neizdevās junioru brauciens, kurā Andžejs Ļebedevs un Jevgeņijs Kostigovs zaudēja ar 1:5, tad mājinieki uzvarēja vienu braucienu ar 4:2, taču nekur tālāk par četru punktu pārsvaru netika - tas nozīmēja sešu punktu pārsvaru "Loko" divu maču summā. Lieliski brauca Lindbeks un Lindgrens, īstajā brīdī "izšāva" Ķasts Puodžuks, pārī ar Lindgrenu atvezdams 5:1 un panākdams 27:27. Vēl vairāk - jau nākamajā braucienā 4:2 uzvaru atveda Lindbeks un Ļebedevs - 31:29 un plus 12 punkti divu maču summā pēc 10 braucieniem.

Pēdējie pieci braucieni bija intriģējošākie un daudzi, kas šo maču skatījās Polijas TV tiešraidē, bez nervu zālēm vai kāda cita nomierinoša līdzekļa neiztika. Divus braucienus pirms beigām "Ostrovia" panāca 41:37 savā labā, bet priekšpēdējā braucienā Mihals Ščepanjaks un Skots Nikolss uzvarēja ar 5:1 Ļebedevu un Puodžuku. 38:46 pirms pēdējā brauciena un tikai divu punktu pārsvars divu maču summā.

Pēdējā braucienā mums izbrauca Lindbeks un Lindgrens, mājiniekiem - Rūne Holta un dānis Mikels Mihelsens. Papildus nervozitāti ienesa atkārtots starts - pirmajā reizē tas it kā neesot bijis vienāds, kāds esot aizbraucis par ātru... 'Toninju" lieliski izcēla startu arī otrajā reizē un neatstāja saviem konkurentiem nekādu izredžu - 3:3 braucienš, 41:49 mačā un 91:89 divu mačvu summā!

Uzreiz pēc brauciena Antonio tika mests gaisā - tieši viņš kļuva par šā mača galveno varoni. "Toninju" rēķinā - 16 no 18 iespējamajiem punktiem! Lindgrenam - 8 punkti, Puodžukam - 7 - ļebedevam - 6, Bogdanovam - 4 punkti.

Bravo, "Loko"!