Lokomotīve aizvadīja pirmo pārbaudes maču Polijā

Lokomotīve aizvadīja pirmo pārbaudes maču Polijā

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda, gatavojoties jaunajai sezonai, vakar Gņesno mototrekā Polijā aizvadīja pirmo pārbaudes maču un ar 40:50 piekāpās Lodzas "Orzel" komandai. Labākais "Loko" rindās bija Andžejs Ļebedevs - trīs braucieni, trīs uzvaras un 9 punkti.

Daugavpils "Lokomotīve" jau kopš nedēļas sākuma trenējas Gņezno mototrekā un pirmo pārbaudes maču tā aizvadīja ar vieno no saviem konkurentiem Nice spīdveja līgā Lodzas "Orzel" spīdveja klubu.

Pirmajā braucienā uzvarēja Maksims Bogdanovs, trešais bija austrālietis Džastins Sedžmens un "Loko" pāris guva 4:2 uzvaru. Sīva spēkošanās turpinājās gandrīz visu maču, kurā daugavpiliešu treneris Nikolajs Kokins centās dod vairāk iespēju braukt jaunajiem spīdvejistiem - Oļegs Mihailovs piedalījās pat četros braucienos, Dāvis Kurmis - divos, bet Artjoms Trofimovs - vienā. No junioriem visvairāk punktu - 4 - atveda Jevgeņijs Kostigovs, kuram vienīgajam jau ir sacensību pieredze Nice līgā. Mihailova rēķinā - 2 punkti, Kurmim un Trofimovam - pa vienam punktam. Pēdējos trijos braucienos (pirms tiem rezultāts bija 36:36) "Loko" rindās no pieaugušajiem brauca tikai austrālietis Deivijs Vots, bet pārējie - tikai juniori.

Trīs reizes startēja un trīs reizes uzvarēja Andžejs Ļebedevs, kuram šī būs pirmā sezona pieaugušā braucēja statusā. Tieši viņa spēkošanās 6. braucienā ar Damjanu Adamčaku (trīs sezonas brauca Gņezno komandā un ļoti labi pārzina vietējo celiņu) bija skaistākā visā mačā - zaudējis startā, Andžejs trešajā aplī apsteidza Adamčaku un uzvarēja. 8 punktus "Loko" rindās guva Vots, 7 punkti - Bogdanovam, pa 4 punktiem bez Kostigova vēl arī Ķastam Puodžukam un Sedžmenam.

Piektdien "Lokomotīve" aizvadīs otro pārbaudes maču - Poznaņā ar Ekstralīgas klubu Vroclavas "Betard Sparta". Ja vien ļaus laika apstākļi...

Nice līgas pirmais mačs "Lokomotīvei" būs 3. aprīlī Krosno, savukārt 10. aprīlī savā mototrekā tiks uzņemta Bidgoščas komanda : Polonia".