"Lokomotīve" atgādina, kurš ir čempions

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda Polijas Nice līgas čempionāta pirmajā mačā Krosko neatstāja nekādu cerību vietējai komandai - uzvara ar 57:33 - un apliecināja, ka ir nopietni noskaņota atkārtot pagājušā gada panākumu - proti, atkal kļūt par Nice līgas čempioni.

Uzktraukums pirms starta mača bija ne tikai tāpēc, ka vairāki komandas braucēji šosezon vēl nebija piedalījušies sacensībās un ka tas tomēr bija starta mačs, bet arī tāpēc, ka nepazīstams mūsējiem bija Krosno mototreks. Piemēram, Jūnass Kīlmekorpi un Fredriks Lindgrens tajā vispār nekad nebija braukuši, bet no apšmāju spīdvejistiem šeit pēdējos braucis tikai Andžejs Ļebedevs. Taču jau pirmie braucieni nomierināja.

Pirmajā braucienā Lindgrens un Maksims Bogdanovs guva pārliecinošu 5;1 uzvaru. Tad iestājās apmēram pusstundu gara pauze, jo pēkšņi vairs nedarbojās zaļās gaismas luksofors. Maču atsāka junioru brauciens, kurā pārliecinoši uzvarēja Jevgeņijs Kostigovs, bet Dāvi Kurmi tikai finiša taisnē apsteidza Ribņikas ROW juniors Kamils Vičoreks, kurš startēja šajā mačā Krosno komandā viesa lomā - 4:2 un 9:3 kopā. Uzvaru ar 4:2 atveda arī Ļebedevs un Ķasts Puodžuks (uzvarēja Ļebedevs), bet 4. brauciens beidzās neizšķirti - 3:3 - Miroslavs Jabloņskis bija pirmais, nedaudz viņam zaudēja Kostigobs, bet trešais bija Kīlmekorpi. 16:8 pēc pirmās braucienu sērijas - labs sākums, kas nomierināja un deva papildus pārliecību, bet nekādā gadījumā neļāva kļūt pašpārliecinātiem.

5. braucienā atkal 5:1 uzvaru atveda Bogdanovs un Lindgrens, turklāt zviedrs Marcinu Rempalu apsteidza pēdējā līkumā - 21:9. Nākamajā braucienā tika iegūta jau vairāk nekā puse no uzvarai nepieciešamajiem punktiem - vispirms par kritienu savas vainas dēļ tika diskvalificēts Vičoreks, bet atkārtotā braucienā Ļebedevs un Puodžuks izrēķinājās ar vienu no Krosno komandas līderiem Jabloņski - 5:1 un 26:10 pēc sešiem braucieniem. Tad pārliecinoši uzvarēja Kīlmekorpi, bet Bogdanovs ar Lindgrenu trešo reizi pēc kārtas atveda 5:1 un 34:14 pēc 8. brauciena. Spīdvejā balto karogu nepaceļ kaut vai tāpēc, ka katrs atvests punkts braucējam ir arī nopelnīta nauda, taču mača liktenis praktiski jau bija izšķirts. Tas bija skaidrs ne tikai "Loko" līdzjutēju pulciņam, bet arī apmēram 4000 vietējiem līdzjutējiem un pašiem braucējiem. Sev neierastajā mototrekā "Lokomotīve" brauca kā mājās.

Visvairāk punktu atveda Ļebedevs - 13, Puodžukam - 12, Bogdanovam - 11, Lindgrenam - 8, Kīlmekorpi - 7, Kostigovam - 5 un Kurmim - 1 punkts.

Nākamsvētdien - 10. aprīlī - "Lokomotīve" aizvadīs pirmo maču savā mototrekā Daugavpilī, kurā plkst. 16 uzņems Bidgoščas komandu "Polonia".