"Loko" pret Bidgošču ar trim junioriem

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda uz pirmo šīs sezonas Polijas Nice līgas maču savā mototrekā ar Bidgoščas "Polonia" pieteica tikai vienu leģionāru un trīs pašu juniorus (obligāti jābūt diviem). Līdz ar to skatītājiem būs iespēja redzēt divus no jaunākajiem komandas dalībniekiem - 17 gadus veco Dāvi Kurmi un 16 gadus veco Oļegu Mihailovu, kuram šī būs debija Nice līgas mačā.

"Loko" sastāvā pieteikti visi trīs pašmāju līderi - Maksims Bogdanovs, Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks, kā arī soms Jūnass Kīlmekorpi. Uz šā kvarteta pleciem gulsiem viss cīņas smagums, taču jāpalīdz arī junioriem - vispirms jau Jevgeņijam Kostigovam, kurš atstāja labu iespaidu pirmajā mačā Krosno un kurš ir krietni progresējis, salīdzinājumā ar pagājušo sezonu. Kurmis jau pērn debitēja komandas rindās un brauca šīs sezonas pirmajā mačā Krosno, taču krustenisko saišu savainojuma dēļ izlaida gandrīz visu sezonas otro pusi, savukārt Mihailovam šī vispār ir pirmā sezona komandā. Līdz ar zviedra Fredrika Lindgrena neuzaicināšanu uz šo maču, mainījies arī "Loko" pāru sastāvs - tā, piemēram, 1. braucienā startēs Bogdanovs kopā ar Kostigovu, tad būs junioru brauciens (Kostigovs un Kurmis), bet tad brauks Kīlmekorpi un Puodžuks.

"Bidgoščas komanda šosezon nav tik spēcīga kā parasti un mēs jau iepriekš bijām nolēmuši, ka mačos savā mototrekā ar objektīvi nedaudz vājākām komandām pieteiksim vienu leģionāru, lai dotu iespēju vairāk braukt vietējiem jaunajiem spīdvejistiem. Lai viņi mācās, lai krāj meistarību un pieredzi, jo tikai treniņos un retās sacensībās viņi nekad neizaugs par meistariem. No otras puses - tā ir arī līdzekļu taupīšana," šādu sastāva izvēli pamato treneris Nikolajs Kokins. "Mums aug vairāki talantīgi puiši, treniņos viņi rāda jau diezgan atzīstamu braukšanu un cienīgi spēkojas ar mūsu līderiem, taču - oficiālas sacensības ir pavisam kaut kas cits un tieši tādās viņiem pēc iespējas vairāk jābrauc."

Andžejs Ļebedevs sestdien aizvadīja maču Vācijas bundeslīgā Landshutas komandas rindās un izbraukumā pret Berlīnes "Wolfslake Falubaz" atveda 9 punktus. Landshutas komanda zaudējam čempionam ar 40:44.

Bidgoščas komandas līderi ir Marcins Jendžejevskis, Andrejs Kudrjašovs, Viktors Kulakovs un Oskars Ajtners-Gollobs. Iepriekšējā komandas mačā startēja arī tās treneris, 46 gadus vecais Tomaša Golloba vecākais brālis Jaceks (savulaik divkārtējs Polijas čempions un pasaules vicečempions Polijas izlases rindās 1994. gadā), taču diezin vai viņš brauks arī šodien Daugavpilī.

Mača sākums šodien plkst. 16 un atliek vien cerēt,. ka sinoptiķu solītais lietus valsts Austrumu daļā patiešām būs tikai vietām un īslaicīgs...