"Lokomotīve" uzvar Krakovā

Trešo uzvaru trešajā Polijas Nice spīdveja līgas čempionāta mačā guva Daugavpils "Lokomotīve" - Krakovā ar 51:39 tika pārspēta vietējā komanda "Wanda".

Kā jau to varēja paredzēt, tad mačam Krakovā daugavpiliešu rindās pirmo reizi tika pieteikts austrālietis Deivijs Vots (Ķasta Puodžuka vietā), kā arī atkal sastāvā bija zviedrs Fredriks Lindgrens, savukārt runas par iespējamo Gžegoša Valaseka iesaistīšanos "Wanda" sastāvā tā arī palika baumu līmenī.

Līdz šim "Lokomotīve" Krakovā bija braukusi divas reizes un abas reizes uzvarējusi - 2005. gadā ar 62:28 (toreiz junioru lomā no pašreizējā sastāva bija Puodžuks un Maksims Bogdanovs, kuram tā bija pirmā sezona komandā), bet pērn tika uzvarēts ar 49:41. Starp citu, savulaik - 1999. gadā - Krakovas komandas rindās brauca arī pašreizējais daugavpiliešu treneris Nikolajs Kokins. Arī trešā "Lokomotīves" viesošanās Krakovā beidzās ar uzvaru.

Jau pirmajā braucienā Vots un Bogdanovs atveda 5:1 uzvaru, tad junioru braucienā uzvarēja Jevgeņijs Kostigovs, bet Kīlmekorpi un Lindgrens savā braucienā uzvarēja ar 4:2 - 12:6 pēc trim braucieniem. Tiesa, sekoja Andžeja Ļebedeva un Kostigova 1:5 un vairs tikai 13:11.

Pēc 7 braucieniem bija 23:19, bet tad vispirms Vots un Bogdanovs vēlreiz atveda 5:1, bet Kīlmekorpi un Lindgrens vēlreiz 4:2 un "Loko" pirmo reizi panāca desmit punktu pārsvaru - 32:22. Trīs braucienus pirms beigām mājiniekiem izdevās nedaudz pietuvoties - 33:39 (viņi būtu vēl tuvāk, taču 10. braucienā Ļebedevs jau pēdējā aplī apsteidza Mateušu Ščepanjaku un neļāva mājinieku pārim uzvarēt ar 5:1). Punktu 13. braucienā ar 5:1 uzvaru pielika Ļebedevs un Lindgrens - 44:34 pirms pēdējiem diviem braucieniem jau praktiski nozīmēja uzvaru. Pēdējos divos braucienos - 3:3 un 4:2 (Kīlmekorpi un Ļebedevs). Galarezultātā - 51:39.

Kīlmekorpi atveda 13 punktus piecos braucienos, 11 punkti - Bogdanovam, 10 - Ļebedevam, pa 6 - Votam un Lindgrenam, 3 - Kostigovam, bet Dāvis Kurmis šoreiz bez punktiem.

Nākamo maču "Loko" aizvadīs 24. aprīlī Opolē. Komandas sastāvā atkal būs kādas izmaiņas.