Ļebedevam pietrūkst punkta, arī Puodžuks netiek tālāk

Ļebedevam pietrūkst punkta, arī Puodžuks netiek tālāk

Šodien Ungārijas pilsētā Debrecenā norisinājās Eiropas spīdveja čempionāta kvalifikācijas pusfināli. Diemžēl ne Andžejam Ļebedevam, ne Ķastam Puodžukam neizdevās tikt nākamajā kārtā. Ļebedevam pietrūka tikai viena punkta.

Svētdien abi mūsu spīdvejisti Daugavpils "Lokomotīves" sastāvā brauks Polijas Nice spīdveja līgas čempionātā, bet šodien abi devās uz Debrecenu, kur cerēja tikt starp četriem labākajiem spīdvejistiem, kas tiktu Eiropas čempionāta kvalifikācijas lielajā finālā. Diemžēl spēcīgajā konkurencē to paveikt neizdevās.

Pirmajā braucienu sērijā Ļebedevs piekāpās čeham Eduardam Krčmāžam, toties apsteidza Jozefu Tabaku un Linusu Sundstrēmu, savukārt Puodžuks palika trešais aiz Leona Madsena un Petera Ljunga. Otrajā sērijā Ļebedevs zaudēja Madsenam un Timo Lahti, savukārt Puodžuks atzina Martina Smolinska un Krčmāža pārākumu. Pēc divām braucienu sērijām skats nebija no tiem patīkamākajiem.

Viss mainījās pēc trešās sērijas, kad Puodžuks savstarpējā cīņā apsteidza Ļebedevu un ieguva pirmo vietu. Pēc 3 braucienu sērijām abiem bija pa pieciem punktiem un vieta tabulas vidusdaļā. Puodžuks 13. braucienā tika salīdzinoši vieglā braucienā, tomēr kāroto trīs punktu vietā tika iegūti divi, kas pasliktināja izredzes uz tikšanu četriniekā. Ļebedevs savā braucienā palika otrais aiz Smolinska, tādējādi abi mūsējie pirms pēdējās sērijas ar septiņiem punktiem bija starp tiem deviņiem spīdvejistiem, kuriem vēl bija izredzes tikt četriniekā.

Puodžukam pēdējā braucienā pretī stājās tiešie konkurenti Sundstrēms, Lahti un Patriks Dudeks. Diemžēl, atrodoties pēdējā vietā, Puodžuks izstājās un sacensības noslēdza ar septiņiem punktiem.

Jau pēc šī brauciena bija skaidrs, ka cerību tikt tālāk nav vairs arī Ļebedevam, tomēr savā braucienā viņš uzvarēja, pie tam apsteidza vienu no līderiem Ljungu. Summā tika iegūti desmit punkti, kas deva astoto vietu, bet līdz labāko četriniekam pietrūka nieka punkta...

Interesanti, ka pirmo un trešo vietu dalīja braucēji ar 12 punktiem, bet ceturtajā līdz septītajā vietā bija uzreiz četri spīdvejisti ar 11 punktiņiem. Papildbraucienā par pirmo vietu uzvarēja Krčmāžs, bet papildbraucienā par ceturto vietu labākais bija Madsens, kurš kā pēdējais tika nākamajā kārtā. Īpaši sāpīga neveiksme Lahti, kuram pēc trīs braucieniem bija deviņi punkti, bet pēdējos divos izdevās iegūt tikai divus.

Atgādināsim, ka viens no Eiropas čempionāta fināla posmiem 6. augustā norisināsies Daugavpilī!