"Lokomotīve" neapturama

Piekto uzvaru pēc kārtas Polijas Nice spīdveja līgas čempionātā guva Daugavpils "Lokomotīve", kas savā mototrekā gandrīz 6000 skatītāju klātbūtnē ar 52:37 pārspēja Žešuvas "Stal" komandu. Jau nākamais mačs solās būt līdz šim smagākais - 8. maijā Pilā mūsējie tiksies ar vicelīderi vietējo komandu "Polonia".

Galaiznākumu jeb "Loko" uzvaru varēja paredzēt iepriekš, jo viesi mačam nebija pieteikuši nevienu no saviem leģionāriem. Trīs pazīstami poļu spīdvejisti vien (Dāvids Lampards, Macejs Kucjapa un Karols Barans) plus juniori nevarēja pretendēt uz panākumu. Tiesa, mūsu komanda uz maču arī pieteica tikai vienu leģionāru (austrālieti Deiviju Votu) un trīs juniorus, taču tas varbūt tikai paglāba viesus no sagrāves, bet nekādā gadījumā nevarēja paglābt no zaudējuma.

Tiesa, pēc 8 braucieniem mājinieku pārsvars bija tikai 27:20, taču tāpēc neviens nešaubījās par galaiznākumu mājinieku labā. Bija dažas kļūdas un neveiksmes (kritieni), kas neļāva gūt lielāku pārsvaru jau mača pirmajā pusē, toties jau vēl pēc trim braucieniem "Loko" pārsvars sasniedza 13 punktus - 39:26. Arī šoreiz daugavpiliešu treneri daudz uzticējās junioriem - arī šoreiz viņi visi trīs brauca pēdējos divos braucienos un, piemēram, 14. braucienā Dāvis Kurmis un Oļegs Mihailovs pat veda Baranu, taču Kurmja kritiens lika braucienu atkārtot un tajā viesi uzvarēja ar 4:2 (Kurmis tika diskvalificēts).

12 punktus "Loko" labā atveda Andžejs Ļebedevs, 11 - Maksims Bogdanovs, 8 - Ķasts Puodžuks, 7 - Vots, 6 - Jevgeņijs Kostigovs, pa 4 - Kurmis un Mihailovs (karjeras rekords Nice līgas mačā).

Viesiem 33 no 37 punktiem atveda jau minētais trio, kurā labākais bija Lampards - 15 punkti 6 braucienos (Baranam 10 un Kucjapam - 8).

Ar 10 punktiem piecos mačos "Lokomotīve" ir Nice līgas līdere. Ar 8 punktiem 6 mačos tai seko Pilas "Polonia", ar kuru daugavpilieši tiksies viesos 8. maijā. Pilas spīdvejisti noskaņoti "Lokomot;īvi" piebremzēt, mūsējie savukārt noskaņoti turpināt uzvaru sēriju. Visticamāk "Loko" rindās atkal būs gan Jūnass Kīlmekorpi, gan Fredriks Lindgrens, kurš sestdien GP pirmajā posmā Krško ieguva 7 punktus.