Līderu duelis Pilā - labākajos sastāvos

Līderu duelis Pilā - labākajos sastāvos

Svētdien Pilas mototrekā savā starpā tiksies Polijas Nice spīdveja līgas pašreizējie līderi - vicelīderis "Polonia" uzņems vienīgo komandu, kas vēl ne reizes nav zaudējusi Daugavpils "Lokomotīvi". Abu komandu treneri šim mačam pieteikuši labākos sastāvus, kaut gan attiecībā uz vienu braucēju mājinieki vēl domā...

Nikolajs Kokins uz maču Pilā pieteica gan Jūnasu Kīlmekorpi, gan Fredriku Lindgrenu. Pirmo reizi šorezon pirmajā pārī maču sāks Maksims Bogdanovs uin Ķasts Puodžuks. Juniori būs Jevgeņijs Kostigovs un Dāvis Kurmis. Lindgrens sāks maču pārī ar Andžeju Ļebedevu, bet Kīlmekorpi pirmais brauciens būs kopā ar Kostigovu.

Mājinieki, kuri no "Loko" atpaliek par diviem punktiem (attiecīgi - 10 un 8) un ir aizvadījuši par vienu maču vairāk, ir noskaņojušies sagādāt līderim pirmo zaudējumi. Pilas komandas rindās ir pieredzējušais 37 gadus vecais dānis Bjarne Pedersens (divreiz Pasaules kausa ieguvējs Dānijas izlases rindās, savulaik 7 pjedestāli un viena uzvara GP posmos), pieredzējušie poļu spīdvejisti Norberts Košcjuhs unn Mihals Ščepanjaks, brāļu Lagutu brālēns Vadims Tarasenko, kurš savulaik trīs sezonas brauca "Loko" rindās (bija Krievijas čempions U19 un U21 junioru kategorijā) un pašreiz ir viens no "Polonia" līderiem, kā arī 47 (!) gadus vecais Pjotrs Švists, kurš vēl 80. gados bija pasaules junioru vicečempions, bet 1994. gadā startēja pasaules čempionāta finālā (15. vieta; tā bija pēdējā sezona pirms GP seriāla ieviešanas). Švists savulaik (2007. un 2008. gadā) arī brauca "Loko" rindās. Tiesa, vēl nav zināns, vai gados vecākais Nice līgas braucējs svētdien mačā piedalīsies - Pilas komandas treneri vēl svārstās savā izvēlē starp Švistu un 23 gadus veco Patriku Doļniju.

Jebkurā gadījumā svētdienas mačs (sākums - plkst. 15) "Lokomotīvei" būs sarežģīts, jo Pilas trekā brauks ļoti maz, turklāt tagad tas ir krietni pārbūvēts un pavisam citādāks. Mājinieki cer, ka arī daugavpilieši - tāpat kā viņu iepriekšējie konkurenti - nespēs ātri pielāgotties svešajam mototrekam. Par savu vājāko punktu Pilas komanda uzskata juniorus.