Spīdveja juniori pārspēj somus

Spīdveja juniori pārspēj somus

Sezonas pirmajās spīdveja sacensībās CSDD Biķrenieku kompleksās sporta bāzes mototrekā Latvijas junioru komanda (praktiski izlase, tikai bez līdera Jevgeņija Kostigova) apmēram 400 skatītāju klātbūtnē ar 45:38 pārspēja Somijas junioru komandu, kas bija pastiprināta ar diviem gados vecākiem braucējiem. Latvijas juniori uzvaru nodrošināja tikai priekšpēdējā 13. braucienā.

Mača sākumā mūsējos piemeklēja dažas neveiksmes, kas neļāva uzreiz izvirzīties vadībā - piemēram, Artjoms Trofimovs un Oļegs Mihailovs divreiz pārī aizbrauca vadībā, taču abas reizes Oļegs piedzīvoja kritienu... Pēc pieciem braucieniem somi bija vadībā ar 16:13 un triju punktu pārsvaru turēja līdz 8. braucienam, kurā mūsējiem beidzot izdevās atvest 5:1 uzvaru - to izdarīja Latvijas komandas līderis Dāvis Kurmis un tikai 15 gadus vecais Daniils Kolodinskis. 10. braucienā Kolodinskis uzvarēja, trešais bija Deniss Zvorigins un rezultāts kļuva 31:28 mūsu junioru labā.

Viesi veica taktiskās maiņas, pa liekai reizes braucienu sērijā startēja viņu līderis Jesse Mustonens un Henrijs Alboms, taču vairāk par 3:3 viņiem šajos braucienos panākt neizdevās. Priekšpēdējā 13. braucienā Trofimovs un Kolodinskis atveda 5:1 un nodrošināja komandai uzvaru - 42:35. Starp citu, Kolodinskim tās vispār bija pirmās sacensības karjerā un viņš atveda 8 punktus piecos braucienos.

Pēdējā braucienā tika izcīnītas arī IK "Auseklis" balvas un tajā startēja abu komandu rezultatīvākie braucēji. Bija skaidrs, ka favorīti ir Kurmis un Mustonens. Dāvis somu komandas līderi divreiz bija pārspējis (nevienam citam Jesse nezaudēja), taču šoreiz labāks starts padevās somam un viņš arī uzvarēja, savākdams 16 no 18 iespējamajiem punktiem. 3:3 pēdējā braucienā un 45:38 kopā.

Latvijas junioru komandā Kurmis atveda 13 punktus (tikai neilgi pirms mača sākuma Dāvis un Zvorigins ieradās no Pardubices, kur startēja junioru pasaules čempionāta kvalifikācijā, taču nākamajā kārtā netika), pa 11 punktiem Trofimovam un Zvoriginam (6 braucienos), 8 - Kolodinskim un 2 - Mihailovam.