Spīdvejisti likumsakarīgi otrie Terencāno

Spīdvejisti likumsakarīgi otrie Terencāno

Latvijas spīdveja izlase ieņēma otro vietu Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas sacensībās Terencāno mototrekā Itālijā. Uzvaru un ceļazīmi uz pusfinālu ieguva Vācijas kvartets. Viss bija likumsakarīgi.

Latvijas izlasei pietrūka vēl viena pieredzējušāka braucēja, jo Dāvim Kurmim tā bija debija šādās sacensībās un viņš vēl nav gatavs vest tajās punktus. Latvijas izlase - Andžejs Ļebedevs, Maksims Bodganovs un Ķasts Puodžuks - sakrāja 31 punktu, kas deva otro vietu aiz Vācijas, kuras rēķinā ir 46 punkti. Vācu kvartets bija ļoti stabils (neviens neatveda mazāk par 10 punktiem) un vāciešu uzvara bija likumsakartīga. Tik pat likumsakarīga bija mūsu otrā vieta, kaut gan spēkošanās noteikti būtu bijusi daudz sīvāka, ja labāk būtu nobraukuši Bogdanovs un Puodžuks, kā arī ja savainojuma dēļ mājās nebūtu spiests palikt Jevgeņijs Kostigovs. Mēģināsim nākamsezon, bet tagad mūsu labākais spīdveja trio spēkosies par Eiropas pāru čempionāta medaļām 13. augustā Rīgā.

Latvijas izlasē visvairāk punktu - 14 - atveda Ļebedevs (sešos braucienos un tajā skaitā vienreiz stardēdams "džokera" lomā), Bogdanovam - 9, Puodžukam - 8 punkti.

Trešajā vietā palika mājinieki itāļi (29 punkti), bet ceturtajā - Slovēnija (20).

Jau svētdien Polijas Nice spīdveja līgas mačā Daugavpils "Lokomotīve" savā mototrekā uzņems savu tuvāko sekotāju un vicelīderi Lodzas "Orzel", kas ieradīsies spēcīgākajā sastāvā (mums, protams, būs gan Jūnass Kīlmekorpi, gan Fredriks Lindgrens).