Ļebedevs saņem īpašo ielūgumu Eiropas čempionāta finālam

Ļebedevs saņem īpašo ielūgumu Eiropas čempionāta finālam

Viens no Latvijas labākajiem spīdvejistiem Andžejs Ļebedevs saņēmis "wild-card" dalībai visos Eiropas čempionāta finālposmos. Viens no fināliem 6. augustā norisināsies Daugavpilī, tādējādi šajā posmā uz starta dosies uzreiz divi latvieši.

Vēl pirms divām sezonām mēs varējām lepoties ar mūsu vadošo spīdvejistu trio (Ļebedevs, Maksims Bogdanovs, Ķasts Puodžuks), jo visi brauca Eiropas čempionāta finālposmos. Diemžēl iepriekšējā sezona šajā ziņā mūsējiem bija ļoti neveiksmīga, jo fināliem nekvalificējās neviens no viņiem.

Arī šī gada kvalifikācija visiem latviešiem izvērtās par īstu murgu, jo nevienam neizdevās tikt pat līdz atlases finālam. Par laimi, sacensību organizētāji paziņojuši, ka starp trīs "wild-card" ieguvējiem būs mūsu Andžejs! Tas nozīmē, ka Ļebedevs varēs braukt visos četros finālposmos.

Otrais no fināliem pirmo reizi vēsturē norisināsies Daugavpilī. Latvijas posms ieplānots 6. augustā. Latvijai kā saimniecei pienāksies vēl viena vieta šajā finālā, tādējādi Daugavpilī pret Eiropas labākajiem braucējiem brauks divi mūsu valsts pārstāvji.

Jāpiemin, ka īpašo ielūgumu saņēma arī Latvijā labi pazīstamais Grigorijs Laguta. Starp citiem finālistiem var izcelt somu Jonasu Kilmakorpi, kurš ikdienā pārstāv mūsu "Lokomotīvi". No spīdveja dūžiem finālos startēs tādi vīri kā Emīls Saifutdinovs, Niki Pedersens, Antonio Lindbeks, Martins Vaculiks, Kšištofs Kaspžaks un citi.