"Ērgļi" aptur "Lokomotīvi"

Pirmo zaudējumu Polijas Nice spīdveja līgā piedzīvoja Daugavpils "Lokomotīve", kas svētdien sav;ā mototrekā ar 42:47 piekāpās Lodzas "Orzel" komandai. Tagad abām komandām ir pa 14 punktiem 8 mačos un izveidojies līderu trio - 14 punkti, bet 9 mačos ir arī Žešuvas "Stal" rēķinā.

"Lokomotīvei" braukšana nesekmējās jau kopš pirmajiem braucieniem. Sākums gan bija ar Maksima Bogdanova uzvaru un neizšķirtu 3:3 (Ķasts Puodžuks palika bez punktiem), bet tad sekoja 1:5 junioru braucienā, viesi izvirzījās vadībā un savu pārsvaru arvien palielināja. Pa divām reizēm pēc kārtas bez punktiem palika Puod;zuks un Fredriks Lindgrens (3. braucienā lieliski startēja, likās, ka pārī ar Andžeju Ļebedevu atvedīs 5:1, taču kļūdījās jau izejā no pirmā līkuma un palika ceturtais - 3:3). Būtiski ietekmēja tas, ka krasi atšķirīgāks nekā iepriekšējā treniņā bija mototreka celiņš un tas, šķiet, dažu izsita no līdzsvara... No otras puses - Ļebedevam, piemēram, tas nekādi neietekmēja braukšanu un viņš pirmo reizi šajā sezonā atveda punktu komplektu - 18 no 18 iespējamajiem. Viņam trūka stabilu palīgu, jo no pārējiem komandas līderiem 10 punktu robežu sasniedza tikai Bogdanovs (10 punkti sešos braucienos).

Kad pēc 9.brauciena rezultāts kļuva 18:36, tad jau sāka "ost" pēc sagrāves, taču "Lokomotīve" nepadevās - trīs no četriem nākamajiem braucieniem tika uzvarēti ar 5:1 (Ļebedevs ar Lindgrenu, Ļebedevs ar Kīlmekorpi un Ļebedevs ar Bogdanovu) un divus braucienus pirms beigām rezultāts kļuva 36:42. Par daudz tomēr tika zaudēts mača pirmajā pusē... 14. braucienā pieredzējušais dānis Hanss Andersens (4 uzvaras GP posmos un 16 pjedestāli) pārspēja Lindgrenu ar Bogdanovu un nodrošināja viesiem uzvaru - sešus punktus vienā braucienā nav iespējams atgūt pat teorētiski.

Jau nākamsvētdien - 12. jūnijā - Daugavpilī ciemosies Gdaņskas komanda "Wybrzeze", kuras rēķinā ir 8 punkti 8 mačos. Paredzams, ka šajā mačā "Loko" rindās pēc savainojuma jau varētu atgriezties labākais juniors Jevgeņijs Kostigovs. Jāatgriežas uz uzvaru ceļa.