"Lokomotīvei" "plānotais zaudējums" Lodzā

Jau iepriekš varēja paredzēt, ka bez saviem spēcīgākajiem leģionāriem Jūnasa Kīlmekorpi (savainojums) un Fredrika Lindgrena (nepaspēja ierasties pēc 2017. gada GP seriāla pretendentu pusfinālā Itālijā), Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komandai neizdosies Lodzā uzvarēt Polijas Nice līgas līderi "Orzel" komandu. Tā arī notika - zaudējums ar 34:56, taču pat vājinātā sastāvā "Loko" cīnījās līdz galam un, piemēram, pēdējo braucienu uzvarēja ar 5:1.

Daugavpilieši neiekļāva sastāvā uz maču Lodzā arī savu trešo leģionāru austrālieti Deiviju Votu, jo diezin vai tas kaut ko kardināli būtu mainījis. Cita lieta, ka Vots varētu ļoti noderēt jau 10. jūlijā Žešuvā, kur jātiekas ar savu tuvāko sekotāju un galveno konkurentu cīņā par 2. vietu "Stal Betad Leasing" komandu. "Loko" rindās Lodzā debitēja juniors Deniss Zvorigins, bet malā palika Dāvis Kurmis.

Mājinieki jau pēc pirmajiem trim braucieniem ieguva desmit punktu pārsvaru, taču tas nenozīmē, ka uzvaras braucienos viņiem nāca viegli un ka arī mača turpinājumā punkti krājās bez lielas piepūles. "Loko" rindās pirmo uzvaru braucienā guva Maksims Bogdanovs (5. brauciens), kurš mača laikā piedzīvoja divus kritienus, turklāt abus vienā vietā - otrā līkuma ieejā. Par laimi - bez savainojumiem. Viens no skaistākajiem bija 7. brauciens, kurā par otro vietu spēkojās Andžejs Ļebedevs un dānis Hanss Andersens (pirmais brauca Timo Lahti) - skaistā cīņā pārāks bija Ļebedevs.

Labāko laiku pēdējā 15. braucienā sasniedza Ķasts Puodžuks (68,41 s), kurš pārī ar Ļebedevu atveda 5:1 uzvaru. Tieši Ļebedevs un Puodžuks daugavpiliešu rindās šajā mačā bija labākie - attiecīgi 13 un 11 punktu. Šoreiz tikai 5 punkti Bogdanovam, vēl attiecīgi pa 3 un 2 punktiem atveda juniori Jevgeņijs Kostigovs un Artjoms Trofimovs, bet vēl divi juniori - Zvorigins un Oļegs Mihailovs - palika bez punktiem.

Nice spīdveja līgā līdere ar 23 punktiem 11 mačos ir Lodzas "Orzel" komanda, "Lokomotīvei" ir 19 punkti 12 mačos, bet Žešuvas "Stal Betad Leasing" - 16 punkti 11 mačos. Trijniekam seko Pilas "Polonia" ar 15 punktiem 12 mačos un Čenstohovas "Eko-Dir Wlokniarz" - 12 punkti 10 mačos.

10. jūlijā "Lokomotīvei" ļoti svarīgs mačs Žešuvā. Atgādināšu, ka pirmo divu vietu ieguvēji aizvadīs papildmačus par iekļūšanu Ekstralīgā.