"Lokomotīve" varonīgi iegūst bonusa punktu Žešuvā

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda Nice līgas mačā Žešuvā ar 43:47 piekāpās vietējai komandai "Stal", taču ieguva bonusa punktu (pirmā riņķa mačā savā mototrekā uzvarēts ar 15 punktu pārsvaru - 52:37), kas var lielā mērā izšķirt 2.vietas likteni par labu Daugavpils komandai.

Svētdien no rīta kļuva zināms, ka Fredriks Lindgrens tomēr cietis vairāk nekā sākumā likās kritienā Lielbritānijas GP izcīņā Kārdifā un nevarēs ierasties Žešuvā. Jau iepriekš bija zināms, ka "Loko" būs jāiztiek bez savainotā Jūnasa Kīlmekorpi. Nācās steidzami dzīt rokā trešo leģionāru, pieredzējušo austrālieti Deiviju Votu, kurš par laimi varēja paspēt ierasties Žešuvā. Uzreiz jātiec - Vota loma bonusa punkta iegūšanhā bija ļoti liela un bez viņa mēs to diezin vai būtu paņēmuši.

Pēc diviem pirmajiem braucieniem mājinieki, kuri startēja optimālajā sastāvā, panāca 10:2. Trešajā braucienā Maksims Bogdanovs un Ķasts Puodžuks uzvarēja ar 4:2 un panāca 6:12. Mājinieki turējās 8-10 punktus priekšā, bet pēc 10. brauciena pirmo reizi panāca 12 punktu pārsvaru un reālas izredzes iegūt mačā 3 punktus - 36:24. Turklāt "Loko" gaidīja vēl viens trieciens - 12. braucienā, pirms kura rezultāts bija 38:28 "Stal" labā (11. braucienā Vots un Andžejs Ļebedevs atveda 4:2 uzvaru), atrazdamies otrajā pozīcijā, kritienu piedzīvoja Artjoms Trofimovs, no sadursmes vairs nepaspēja izvairīties aiz viņa braukušais Macejs Kucjapa un jaunais daugavpilietis atstāja mototreku ātrajā palīdzībā - aizdomas par kājas lūzumu. Ja tas apstiprināsies, tad tas jau ir būtisks trieciens Latvijas junioru izlasei, kas 17. jūlijā Daugavpilī debitēs Eiropas junioru izlašu čempionāta pusfinālā. Labi, ka Jevgeņijs Kostigovs atkārtotā braucienā finišēja kaut otrais - 2:4 un 30:42 trīs braucienus pirms mača beigām. Tieši galotnē "Loko" līderi arī ieguva nepieciešamo bonusa punktu, kas ļauj būt 2. vietā un divus punktus priekšā "Stal" komandai. Vispirms 3:3 atveda Puodžuks un Ļebedevs, bet 14. braucienā Puodžuks un Bogdanovs uzvarēja ar 5:1 un nodrošināja daugavpiliešiem bonusa punktu. Pēdējā braucienā punktu ar 5:1 uzvaru pielika Vots un Ļebedevs - zaudējums ar 43:47, kas šoreiz ir gandrīz vai uzvaras vērtībā, jo ļāva saglabāt otro vietu Nice līgas turnīra tabulā.

"Lokomotīves" labā Ļebedevs atveda 12 punktus, Vots - 11, Puodžuks - 10, Bogdanovs - 6, Kostigovam un Trofimovam - pa 2 punktiem.