„Lokomotīve” jau otro gadu Polijas Nice spīdveja līgas finālā!

„Lokomotīve” jau otro gadu Polijas Nice spīdveja līgas finālā!

Spīdveja sezona tuvojas savai kulminācijai! Daugavpils komanda jau otro gadu pēc kārtas tikusi Polijas Nice spīdveja līgas finālā un ir apņēmības pilna aizstāvēt čempiones titulu! Finālā mūsējiem pretī stāsies Lodzas „Orzel”.

Lodzas „ērgļi” šajā sezonā ir zaudējuši tikai divās izbraukuma sacīkstēs, bet visās pārējās 15 tikuši pie uzvarām. Pie tam abas reizes uzveikta arī mūsu „Lokomotīve”. Komandas kodolu veido pieredzējuši poļu braucēji, kuri iekrājuši Polijas Ekstralīgas pieredzi, kā arī piesaistīti spēcīgi Austrālijas un Skandināvijas spīdvejisti. Komandas kapteiņa lomu uzņēmies labi pazīstamais dānis Hans Andersens. 

Šī sezona „Lokomotīvei” nav bijusi viegli, jo vienību vajājušas finansiālas problēmas. Jau maijā kļuva zināms, ka ilggadējais sadarbības partneris LDZ/Cargo vairs nespēs atbalstīt klubu. Vēl vairāk, augusta sākumā Polijas motosporta federācijas prezidents paziņoja, ka „Lokomotīvei” atkal netiks dota iespēja startēt Ekstralīgā, ja šāda ceļazīme tiks iegūta. Šāds paziņojums šokēja visu spīdveja sabiedrību. Daudzi uzskatīja, ka tas varētu ietekmēt komandas sniegumu, tomēr kluba vadība ar braucējiem pieņēma lēmumu cīnīties līdz galam un priekšlaicīgi garantēja iekļūšanu finālā. 

18. septembrī Daugavpilī tiks aizvadīta pirmā finālsacīkste, bet pēc nedēļas komandas tiksies Lodzā. Cīņa ar Lodzas klubu vienmēr bijusi sīksta, bet tagad tā ir īpaša principiāla, jo pēdējo divu gadu laikā savā trekā zaudēts tikai vienreiz un tieši šim klubam. Savā trekā ir jāpierāda, ka zaudējums jūnijā nebija likumsakarība. Šī iemesla dēļ visi spīdveja cienītāji tiek aicināti klātienē apmeklēt sacīksti un piepildīt stadiona tribīnes!

Šī būs sezonas pēdējā mājas sacīkste, bet par nākamo sezonu šobrīd nav skaidrības. Iespējams, ka mainīsies kluba stratēģija, bet, iespējams, uzvaras gadījumā Polijas motosporta vadība mainīs savu viedokli un veiks izmaiņas sacensību reglamentā, kas ļautu Latvijas klubam startēt Ekstralīgā. 

Nepalaidiet garām iespēju izbaudīt fantastiskas emocijas un klātienē atbalstīt Latvijas spīdveja galveno vali! „Lokomotīve” cīnīsies par čempionu titulu!

18. septembrī plkst. 18:00, kopā mēs esam spējīgi uzvarēt!