Andžejs Ļebedevs - labākais Nice līgas regulārajā čempionātā

Andžejs Ļebedevs - labākais Nice līgas regulārajā čempionātā

Svētdien Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda savā mototrekā aizvadīs Polijas Nice līgas pirmo maču ar Lodzas "Orzel". Regulārajā čempionātā labāko braucēju pirmajā desmitniekā ir četri daugavpilieši, bet pirmajā vietā - Andžejs Ļebedevs.

Andžeja Ļebedeva rēķinā ir visvairāk uzvarētu braucienu (137), viņam ir caurmērā vienā braucienā lielākais punktu skaits (2,378 no trim iespējamajiem) un viņam arī augstākais gūto punktu procents - 76,5.

Otrais ir tieši Lodzas komandas līderis Roberts Miškovjaks - 73,3 procenti iegūto punktu, 129 uzvaras un 2,341 punkti caurmērā vienā braucienā.

Pavisam pirmajā desmitniekā ir astoņi spīdvejisti no Daugavpils un Lodzas komandām, kā arī pa vienam no Pilas un Čenstohovas komandām. No mūsējiem 3. vietā ir Maksims Bogdanovs (73,2 procenti punktu, 120 uzvaras, caurmērā 2,293 punkti braucienā), 5. vietā - Fredriks Lindgrens (70,2 - 66 - 2,234) un 7. vietā - Jūnass Kīlmekorpi (68,7 - 90 - 2,242).

Svētdien Nice līgas pirmā finālmača sākums - plkst. 18. "Loko" būs pašreiz iespējami labākajā sastāvā, savukārt Lodzas komandā savainojuma dēļ vēl nevar braukt dānis Hanss Andersens. Viņu aizstās pieredzējušais austrālietis Rorijs Šleins, kurš pirms pāris gadiem bija "Loko" sastāvā un labi zina Daugavpils mototreka īpatnības. Lodzas komanda ir vienīgā, kas šosezon sagādāja "Loko" zaudējumu Daugavpils mototrekā... Savukārt tieši tajā mačā Ļebedevs atveda šosezon pagaidām vienīgo tā saukto lielo punktu komplektu - 18 no 18 iespējamajiem. Atbildes mačs Lodzā - 25. septembrī.