Pirmajā "Nice" spīdveja līgas finālmačā - tikai plus 4

Pirmajā

Polijas Nice spīdveja līgas pirmajā finālmačā Daugavpils "Lokomotīve" savā mototrekā ar 47:43 pārspēja regulārā čempionāta uzvarētāju Lodzas komandu "Orzel". Mača gaitā mājinieku lielākais pārsvars bija desmit punkti, taču noturēt to neizdevās. Atbildes mačs Lodzā - 25. septembrī.

Tas noteikti bija viens no aizraujošākajiem spīdveja mačiem Daugavpilī šajā sezonā un vairāk nekā 5000 skatītājiem "Lokomotīves" stadionā bija, ko pārdzīvot. Viesu rindās savainojuma dēļ vēl nebija viena no viņu līderiem dāņa Hansa Andersena, viņu aizstāja austrālietis Rorijs Šleins, taču savulaik bijušais "Loko" braucējs sev zināmajā mototrekā šoreiz atveda tikai vienu punktu trijos braucienos. Lodzas komandās izteikti līderi bija Jakubs Jamrugs (15 punktu) un soms Timo Lahti (14), kuram labi aizvadīt maču Daugavpilī bija īpašs stimuls - pirms pāris gadiem viņš bija pieteikts "Loko" sastāvā, taču nevienā mačā viņam netika dota iespēja piedalīties...

"Lokomotīves" sastāvs bija pašreiz iespējami labākais, taču ne visiem sanāca labākā braukšana. Lodzas komanda regulārajā čempionātā šosezon bija vienīgā, kas sagādāja mūsējiem zaudējumu mājās, taču šoreiz atkārtot panākumu viesiem neizdevās.

Jau pirmajā braucienā "Ērgļi" veda 5:1 dubultuzvaru, taču pēdējā aplī Maksims Bogdanovs apsteidza Šleinu un iznāca 2:4. Andžeja Ļebedeva un Jevgeņija Kostigova 4:2 uzvara 4. braucienā, kā arī Ķasta Puod;žuka un Jūnasa Kīlmekorpi 5:1 uzvara (Kīlmekorpi otro vietu izrāva jau finiša taisnē!) nākamajā braucienā ļāva panākt 18:12. Bodganovs un Fredriks Lindgrens 7. braucienā - 5:1 un jau 25:17. Šis pāris veda 5:1 uzvaru arī 9. braucienā, taču priekšpēdējā apļa beigās Makss izstājās motocikla defekta dēļ un tāpēc neizdevās panākt 11 punktu pārsvaru. Tas, iespējams, ietekmēja arī turpmāko mača gaitu. 11 punktu pārsvars 6 braucienus pirms beigām vēl neko nebūtu nodrošinājis, taču tas varēja kaut nedaudz iedragāt viesu pārliecību.

Pēc 10. brauciena (4:2 uzvara Puodžukam un Kīlmekorpi) "Loko" panāca 35:25, taču tad daugavpilieši zaudēja trīs braucienus pēc kārtas (divreiz 2:4 un vienreiz 1:5). Pirms pēdējiem diviem braucieniem - vairs tikai 40:38. Priekšpēdējā braucienā 5:1 uzvaru atveda Ļebedevs un Kīlmekorpi, nodrošinot uzvaru mačā - 45:39. Pēdējā braucienā diemžēl atkal nācās piekāpties un labi vēl, ka Lindgrens pēdējā aplī tomēr apsteidza Lahti - sanāca 2:4 nevis 1:5.

"Lokomotīves" labā pa 10 punktiem atveda Ļebedevs un Lindgrens, 9 punkti - Puodžukam, 8 - Kīlmekorpi, 5 - Kostigovam, 4 (divas izstāšanās) - Bogdanovam un 1 punkts - Dāvim Kurmim.

Četru punktu pārsvars pirms atbildes mača Lodzā, protams, ir mazs, taču "Loko" negrasās nolaist rokas. Uz Lodzu komanda arī dosies labākajā sastāvā un pacentīsies otro gadu pēc kārtas uzvarēt Nice līgā. Par spīti tam, ka Ekstralīgā mūs kā ārzemju komandu redzēt negrib.

Savukārt Daugavpilī šosezon vēl būs Latvijas atklātais čempionāts (paredzams, ka oktobra sākumā)