Gaidot pasaules sērijas "Grand Prix" posmu

Gaidot pasaules sērijas

2017. gadā Latvija tikusi pie iespējas uzņemt "Grand Prix" posmu spīdvejā, kas ir šī aizraujošā sporta veida visaugstākā ranga sacensības.

Ar Latvijas valdības un "Rietumu Bank" atbalstu 27. maijā Daugavpils stadionā "Lokomotīve" norisinās šī gada trešais pasaules čempionāta posms. Sacensības piedalīsies labākie Polijas, Zviedrijas, Krievijas, Dānijas, ASV, Austrālijas, Lielbritānijas, Slovēnijas un Latvijas spīdvejisti. Šīs sacensības tiks translētas 150 pasaules valstīs un tās vēros vairāki miljoni planētas iedzīvotāju.

Jaunās "Grand Prix" sezonas sākumu ar nepacietību gaida spīdveja līdzjutēji visā pasaulē. Šī gada dalībnieku sastāvs ir viens no pēdējo gadu visintriģējošākajiem, jo noteikt potenciālo uzvarētāju ir ļoti sarežģīti. Daudzsološa izskatās krievu torpēdas Emila Saifutdinova atgriešanās pasaules apritē, kā arī 2013. gada Eiropas čempionāta slovāka Martina Vaculika atgriešanās sezona. Saifutdinovs, kurš 2014. un 2015. gadā kļuva par Eiropas čempionu, jau paziņojis, ka viņa mērķis GP ir tikai un vienīgi zelta medaļas.  

Noteikti nedrīkst nenovērtēt Polijas spīdveja jaunās zvaigznes Bartošu Zmažliku un Pjotru Pavļicki, kuri šajā apritē debitēja pagājušajā sezonā un ieguva ļoti vērtīgu pieredzi. Vēl vairāk, šajā sezonā debitēs vēl viena jaunā zvaigzne - "Mikijs Mauss" Patriks Dudeks! No šī spīdvejista var sagaidīt spilgtu, asu un ļoti efektīvu braukšanu.

"Lokomotīves" līdzjutējiem noteikti būs arī savi favorīti - zviedri Antonio Lindbeks un Fredriks Lindgrens. Abi, lielā mērā pateicoties startiem Daugavpilī, pratuši nostiprināties pasaules elitē un cīnīties par TOP3 pozīcijām. Viennozīmīgi Daugavpilī viņiem garantēts milzīgs publikas atbalsts.

Starp favorītiem uz triumfu šī gada čempionātā noteikti jāmin arī austrālieši Džeisons Doils un Kriss Holders. Holdera galvenais mērķis būs atkārtot 2012. gada panākumu, kad viņam pirmo un pagaidām vienīgo reizi karjerā izdevās kļūt par pasaules čempionu. Doils savu gatavību cīnīties par zeltu pierādīja jau pagājušajā sezonā, taču iegāza gūtais savainojums.

Iepriekšējais gads bija ļoti neveiksmīgs dāņiem Niki Pedersenam un Nilam Kristianam Iversenam, kas noteikti stimulēs viņus vēl vairāk reabilitēties šogad. Neviens no viņiem nevēlas, lai viņus nosūtītu pensijā. Pedersens par neveiksmi GP daļēji reabilitējās Eiropas čempionātā, kur neļāva izpausties citiem braucējiem un ieguva čempiona titulu.

Vroclavas komandas spīdvejisti Tajs Vofindens un Macejs Janovskis ir savos labākajos gados, tādēļ nav šaubu, ka viņu mērķis ir pirmā vieta. Vofindenam jācenšas atgūt iepriekšējā gadā zaudētais čempiona nosaukums, bet pieredzējušajam Matejam Žagaram noteikti ir vēl ko piedāvāt.

Ar pieredzējušo un leģendāro amerikāni Gregu Henkoku publika papildus nav jāiepazīstina. Tā ir dzīvā spīdveja leģenda, kura centīsies aizstāvēt iepriekšējā gadā iegūto titulu!

Vislielākais prieks ir par to, ka visas šīs slavenības mēs varēsim redzēt Daugavpilī, pie tam tas nozīmē to, ka arī trīs Latvijas spīdvejisti tiks pie dalības šajos mačos. Labākais no viņiem tiks pie iespējas piedalīties visos braucienos, bet vēl divi startēs rezervistu kārtā. Aicinām visus uz leģendāro spīdveja stadionu "Lokomotīve", kur Jums būs unikāla iespēja izbaudīt lielos spīdveja svētkus. Kļūsti par daļu no Latvijas un pasaules spīdveja vēstures!

Sacensību sākums plkst. 18:45, bet stadions būs gatavs uzņemt viesus jau no plkst. 16:45. Biļetes ir iespēja iegādāties www.bilesuserviss.lv kā arī stadiona "Lokomotīve" kasēs līdz 23. maijam. Atgādinam, ka pateicoties valsts finansejumam biļešu cenas samazinātas par 40%