Gdaņskā "Lokomotīvei" pietrūka vēl viena vilcēja

Gdaņskā

Iepriekšējo divu gadu Polijas Nice spīdveja līgas čempione Daugavpils "Lokomotīve" jauno sezonu sāka ar zaudējumu - pirmajā mačā Gdaņskā daugavpilieši ar 38:52 piekāpās vietējai komandai "Wybrzeze". Mototreka saimnieki kopš pirmā brauciena bija vadībā un apliecināja, ka šosezon Gdaņskas komanda arī ir viena no Nice līgas favorītēm.

'Loko" neveiksmīgs bija pats mača sākums un tā beigas. Pēc oirmajiem četriem braucieniem rezultāts bija 17:7 mājinieku labā. Tikai Sergejs Logačovs un Jevgeņijs Kostigovs pirmajā braucienu sērijā no mūsējiem finišēja vismaz otrajā vietā. Tālāk gāja krietni labāk.

Vispirms 5:1 uzvaru atveda Maksims Bogdanovs un Timo Lahti, bet tad 4:2 noturēja Logačovs un Ķasts Puod;zuks. Kopā - jau vairs tikai 16:20. Vēl tuvāk diemžēl tikt neizdevās. Nākamie četri braucieni beidzās neizšķirti 3:3, taču no pēdējiem pieciem braucieniem "Loko" tikai vienā - priekšpēdējā - ieguva neizšķirtu, bet mača liktenis tad jau bija izšķirts. Pēdējā braucienā Lahti un Logačovs piekāpās ar 1:5, kas "Wybrzeze" komandai pirmo reizi mača gaitā deva lielāku nekā desmit punktu pārsvaru, un tagad atbildes mačā savā mototrekā nāksies krietni papūlēties, lai nevis vienkārši uzvarētu, bet lai iegūtu 3 punktus (jāuzvar ar vismaz 15 punktu pārsvaru). Diezgan strīdīga situācija bija 13. braucienā, kurā no starta labi aizbrauca Logačovs un Lahti, taču pirmajā l;īgumā Logačovs saķērās ar Linusu Sundstrēmu un abi krita, plus vēl izprovocēja Lahti kritienu. Mača tiesnesis diskvalificēja Logačovu, uzskatīdams, ka viņš notrieca Sundstrēmu, kaut gan pirmajā līkumā bija ļoti cieša spēkošanās. Rezultāts pirms 13. brauciena bija 40:32 mājinieku labā un dubultuzvara būtu atstājusi viesiem lielākas izredzes glābt maču. Atkārtotā braucienā Lahti palika viens, finišēja otrais un zaudējām ar 2:4. Pirms pēdējiem diviem braucieniem - 44:34 Gdaņskas komandas labā.

"Lokomotīves" rindās 11 punktus atveda Bogdanovs, 10 punkti - Lahti un 9 punkti - Logačovam. Tikai 3 punkti sešos braucienos Puodžukam, tik pat punktu trijos braucienos Kostigovam, bet 2 punkti trijos braucienos - Dāvim Kurmim. Pietrūka vēl kaut viena vilcēja.

Pirmo maču savā mototrekā "Lokomotīve" aizvadīs 17. aprīlī ar Žešuvas "Stal" komandu, kuras rindās ir tādi pazīstami spīdveja meistari kā brits Kriss Hariss un austrālietis Deivijs Vots, kā arī polis Dāvids Lampards. "Stal" pirmajā mačā savā mototrekā ar 42:47 piekāpās Pilas "Polonia" spīdvejistiem.