Pirmā uzvara cīruļputenī

Pirmā uzvara cīruļputenī

Savu pirmo uzvaru šā gada Polijas Nice spīdvejas līgas čempionātā Daugavpils "Lokomotīve" guva līdz šim neierastos apstākļos - pamatīgā cīruļputenī, kas minūtes 15 plosījās virs "Lokomotīves" mototrekā tieši mača laikā. Taču ne pretinieks - Žešuvas "Stal", ne laika apstākļi - mototreks bija sagatavots lieliski un cīruļputenis celiņa kvalitātei nespēja kaitēt - nevarēja apturēt "Loko" straujo braucienu pretī pirmajai uzvarai - 56:34.

Viesi vēl pāris dienas pirms mača centās panākt tā parcelšanu uz vēlāku laiku - sak, sola sliktu laiku, mototreks nebūs piemērots braukšanai un tāpēc labāk jau savlaicīgi pārceļam maču uz vēlāku un siltāku laiku. Daugavpilī bija pavēss, taču galvenokārt saulains un sauss laiks, mototreks bija lieliskā stāvoklī un tāpēc daugavpilieši nepiekrita mača pārcelšanai. Iespējams, ka patiesais viesu pūliņu iemesls bija cits - proti, uz Daugavpili nevarēja tikt pagājušā gada Eiropas junioru čempions un 6. vietas ieguvējs pasaules junioru čempionātā francūzis Dimitri Beržē, nepaspēja tikt uz maču arī dānis Niklass Porsings, turklāt tuvākajā laikā 16 gadi paliks Dāvida Lamparda jaunākajam brālim un tad krietni spēcīgāka kļūs Žešuvas komandas junioru līnija. Laika apstākļi bija tikai kā piemērots iegansts mačs pārcelšanai.

"Lokomotīve" uzvarēja pārliecinoši, taču tas nenozīmē, ka bija garlaicīgas sacensības. Austrālietis Deivijs Vots (trīskārtējs pasaules vicečempions Austrālijas izlases rindās un pagājušā gada Nice līgas čempions "Loko" rindās, par ko viņam pirms mača tika pasniegta medaļa, jo finālmačos ar Lodzas "Orzel" Vots nepiedalījās), brits Kriss Hariss (viena uzvara un 9 pjedestāli GP posmos) un jau pieminētais Dāvids Lampards (savulaik viens no labākajiem poļu junioriem) bija pietiekami spēcīgs trio, lai mājinieki neatslābinātos arī pēc pirmajos divos braucienos gūtajām 5:1 uzvarām. Tikai pēc 7. brauciena, kurā 5:1 atveda Sergejs Logačovs un Maksims Bogdanovs, "Loko" pirmo reizi sasniedza lielāku nekā desmit punktu pārsvaru - 27:15. Savukārt pēc 5:1 uzvaras Ķasta Puodžuka un Bogdanova izpildījumā 9. braucienā šaubu par "Loko" uzvaru vairs nebija - 35:19. Atlika noskaidrot tikai to, ar cik lielu pārsvaru uzvara būs gūta. Sanāca +22, kas ļauj droši cerēt uz bonuspunktu otrā riņķa mačā Žešuvā.

"Loko" rindās gan atvesto punktu skaita ziņā, gan braukšanas ziņā labākais bija Bogdanovs - 15 punkti un divi taktiski meistarbraucieni pārī vispirms ar Timo Lahto un tad ar Puodžuku. Iepriecināja soma Lahti - 14 punktu, pēc neveiksmīga pirmā mača Gdaņskā arvien pārliecinošāk brauca Puodžuks un atveda 13 punktus. 6 punkti un nestabila bnraukšana - uzvara, laba otrā vieta un divi muļķīgi kritiena paša vainas dēļ - Logačovam. Juniori Jevgeņijs Kostigovs un Dāvis Kurmis atveda katrs pa 4 punktiem. Dāvis, salīdzinājumā ar pagājušo sezonu, brauc krietni pārliecinošāk, bet no Jevgeņija tiek gaidīta tieši pārliecinošāka braukšana ne tikai kā no komandas labākā juniora, bet arī tāpēc, ka šī ir viņa pēdējā sezona juniora statusā.

Ar 2 punktiem divos mačos "Lokomotīve" turnīra tabulā ir 4. vietā, taču pašreiz tajā vēl ir pāragri skatīties - sliktu apstākļu dēļ četrām komandām ir tikai pa vienam mačam. Tiesa, nevar neatzīmēt pirmo pārsteigumu - Krakovas "Wanda" savā mototrekā ar 46:44 pārspēja vienu no Nice līgas favorītēm Tarnuvas "Unia", kas pērn izkrita no ekstralīgas.

"Lokomotīvei" nākamais mačs būs 22. aprīlī tieši Tarnuvā.