Andžejs Ļebedevs uzvar Murekā un pārliecinoši iekļūst SEC pusfinālā

Andžejs Ļebedevs uzvar Murekā un pārliecinoši iekļūst SEC pusfinālā

Viens no labākajiem Latvijas spīdvejistiem daugavpilietis Andžejs Ļebedevs pārliecinoši iekļuva SEC jeb Eiropas čempionāta pusfinālā un 20. maijā Goričanas mototrekā Horvātijā spēkosies par vietu finālā. Kvalifikācijas sacensībās Murekā (Austrija) Andžejs ieguva 14 no 15 iespējamajiem punktiem.

Iepriekšējā vakarā Andžejs Ļebedevs debitēja Polijas Ekstralīgā Vroclavas "Sparta" rindās un palīdzēja tai savā mototrekā uzvarēt Toruņas komandu ar 51:39. Andžejs brauca pārī ar divkārtējo pasaules čempionu un pagājušā gada vicečempionu britu Taiu Vofindenu, divreiz viņi atveda 4:2, bet vienreiz zaudēja ar 2:4 (otrais bija Andžejs). Līdz ar to Ļebedeva rēķinā 4 punkti trijos braucienos. Sākumam nav slikti.

Murekā vienīgo zaudējumu Andžejs Ļebedevs piedzīvoja savā otrajā braucienā, kurā piekāpās dānim Mihaelam Jepsenam Jensenam, bet pārējos četros braucienos uzvarēja. Beigās arī Jepsenam Jensenam sanāca 14 punkti, jo savā pēdējā braucienā viņš piekāpās citam dānim Mikaelam Mihelsenam. Papildbraucienā par pirmo vietu Andžejs revanšējās Jepsenam Jensenam un kļuva par uzvarētāju.

Uzreiz iekļūt trijniekā bija svarīgi, jo šosezon kvalifikācijas sacensībās ir kāds jauninājums - proti, pusfinālā iekļūst pirmie četri, taču tikai pirmie trīs tajā tiek uzreiz, savukārt 4. līdz 7. vietas ieguvēji aizvada pēdējās cerības braucienu, kura uzvarētājs tad arī iekļūst pusfinālā (neatkarīgi no punktu skaita kopsummā). Andžejs ļoti spēcīgā konkurencē iztika bez liekām klapatām.

Trešo vietu ieņēma polis Adrians Miedziņskis, bet ceturto ceļazīmi uz pusfinālu pēdējās cerības braucienā izcīnīja vēl viens polis Kacpers Gomuļskis. Ārpus pusfināla palika tādi meistari kā jau minētais Mihelsens, Aleksandrs Loktajevs, Renats Gafurovs un Viktors Kulakovs.