Fredriks Lindgrens piesakās uz titulu?

Fredriks Lindgrens piesakās uz titulu?

Viens no iepriekšējo divu sezonu Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komandas līderiem zviedrs Fredriks Lindgrens uzvarēja "Grand Prix" seriāla otrajā posmā Varšavā un kļuva par vienīgo līderi kopvērtējumā. Vai "Ātrais Fredijs" piesakās uz pasaules čempiona titulu? Šis bija tikai otrais no 12 posmiem, taču izskatās, ka - jā.

Fredriks Lindgrens bija finālā pirmajā posmā Krško (Slovēnija), ieņēma toreiz 3. vietu un jau tad brauca pārliecinoši. Pagājušo sestdien Varšavā viņš turpināja tāpat, turklāt šoreiz zviedra sniegums bija vēl pārliecinošāks - it īpaši pusfinālā un finālā. Lindgrenam tā bija otrā uzvara karjerā (pirmā bija 2012. gada 26. maijā Gēteborgā) GP posmos un tā nav nejaušība, jo jau paga'jušajā sezonā viņš ar katru posmu brauca arvien labāk. Lindgrena uzvara bija pirmā GTR spīdveja dzinēja uzvara GP posmos - bijušais pasaules čempions garajā trekā jeb hipodromā šveicietis Marcels Gerhards pēc karjeras beigām pievērsās motoriem un tie ir viņa darba pirmie lielie augļi. Lindgrens jau pagājušajā gadā sāka izmantot Gerharda dzinējus, kuri izrādījās ne tikai konkurētspējīgi ar itāļu GM, bet arī izturīgāki (ilgāk lietojami bez kapitālā remonta - Varšavā zviedrs uzvarēja ar dzinēju, ar kuru bija veicis jau 60 braucienus) par Džovanni Marcoto ražotajiem. Vēl pirms Polijas GP posma Varšavā spīdveja aprindās sprieda, ka laikam briest "dzinēju revolūcija", bet tagad izskatās, ka tā arī būs. Ja ne revolūcija, tad pamatīga konkurence gan.

Lindgrens pamatsacensībās ieguva 10 punktus (vienā no braucieniem skaisti uzvarēja gan austrālieti Džeisonu Doilu, gan britu Taiu Vofindenu), pusfinālā viņš vēlreiz tika galā ar Vofindenu, pirmā posma uzvarētāju slovāku Martinu Vaculiku un mājinieku cerību Bartošu Zmaržliku, savukārt finālā vēlreiz tika pārspēti Doils un Vaculiks (trešais un ceturtais), kā arī vēl viena mājinieku cerība Macejs Janovskis.

Pēc šīs uzvaras Lindgrens ar 32 punktiem ir līderis kopvērtējumā un tādā lomā viņš brauks nākamajā posmā 27. maijā sev tik labi zināmajā Daugavpils mototrekā, kur Fredrikam garantēts otrs skaļākais atbalsts pēc mājinieka Maksima Bogdanova (startēs ar wild card).

Par 5 punktiem no Lindgrena atpaliek Doils, kura rēķinā ir 27 punkti. 26 punkti ir Vaculikam, pa 22 - Janovskim un citam polim Patrikam Dudekam, 21 - Vofindenam. Tāds ir līderu sešinieks. Pagaidām...

Otrajā posmā pēc kārtas pat pusfinālā netika pašreizējais titula īpašnieks amerikānis Gregs Henkoks un Eiropas čempions dānis Nikijs Pedersens. Vai viņu laiks jau beidzies? Atbildēt nesteigsimies. Atkal ārpus pusfināla palika austrālietis Kriss Holders, nevar būt apmierināti ar sniegumu Emīls Saifutdinovs, , Matejs Žagars, Antonio Lindbeks, Nīlss Kristians Iversens, Pjotrs Pavļickis...