Jevgeņijs Kostigovs - junioru pasaules čempionāta finālā

Jevgeņijs Kostigovs - junioru pasaules čempionāta finālā

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komandas pašreiz labākais juniors Jevgeņijs Kostigovs iekļuva junioru pasaules čempionāta finālā. Pusfinālsacensībās Eskilstūnas mototrekā Zviedrijā daugavpilietis ieguva 13 no 15 iespējamajiem punktiem un ieņēma otro vietu. Finālā iekļuva tikai četri labākie.

Eskilstūnas pusfināls (jau piektdien notika sacensības Pardubicē, bet sestdien vēl viens pusfināls risināsies Terencāno) pulcēja vismaz 7-8 reālus pretendentus uz pirmajām četrām vietām. Starp viņiem bija arī Jevgeņijs Kostigovs, taču kā vienu no pirmajiem viņu prognozēs neminēja...

Savā pirmajā braucienā Kostigovs piekāpās jaunajam dāņu talantam 17 gadus vecajam Timam Sērensenam, bet tad guva divas uzvaras pēc kārtas. Svarīgi, ka tika pārspēti tiešie pretendenti uz vietu četriniekā - polis Bartošs Smektala, soms Nike Lunna un francūzis Dmitri Beržē (pagājušā gada Eiropas junioru čempions). Priekšpēdējā braucienā Jevgeņijs piekāpās Lielbritānijas izlases braucējam Robertam Lambertam un pirms pēdējā brauciena viņa rēķinā bija 10 punktu. Aprēķini rādīja, ka divus puntus pēdējā braucienā vajadzētu atvest, taču Kostigovs atveda visus trīs - 13 punkti summā un otrā vieta aiz Lamberta, kurš ieguva 14 punktus. Pirmo reizi karjerā - pasaules junioru čempionāta fināls. Trešais ar 12 punktiem bija Beržē, bet par ceturto vietu papildbraucienā sacentās četri spīdvejisti, kuru rēķinā bija pa 10 punktiem - uzvarēja un finālā iekļuva Smektala.

Otrs mūsu dalībnieks Artjoms Trofimovs palika bez punktiem.

Finālā būs trīs posmi - 27. jūlijā Poznaņā, 8. un 29. septembrī - attiecīgi Gistrovā un Pardubicē.