Pjotra Pavļicka mammas novēlējums piepildās - dēlam pirmā GP uzvara

Pjotra Pavļicka mammas novēlējums piepildās - dēlam pirmā GP uzvara

Par Latvijas "Grand Prix" ieguvēju spīdvejā kļuva poļu motobraucējs Pjotrs Pavļickis, kuram tā bija pirmā uzvara karjerā GP posmos. Pirms sacensībām mamma atsūtīja viņam novēlējumu ar vārdiem, ka "tā būs Tava diena." Piepildījās. Poļu spīdvejisti aizņēma visu goda pjedestālu, polis tagad ir līderis kopvērtējumā, bet Maksims Bogdanovs uzvarēja divos braucienos un iekļuva pusfinālā.

Spīdveja GP seriāla trešais posms aizritēja ļoti aizraujošā cīņā, ko sekmēja vēl arī diezgan sarežģītais celiņš - tas sekmēja apdzīšanas manevrus, bet reizē vietām arī bija diezgan viltīgs, kas izraisīja arī vairākus kritienus. Par laimi - bez nopietniem savainojumiem.

Vietējiem līdzjutējiem par prieku savā pirmajā braucienā uzvarēja Maksims Bogdanovs, kurš startēja ar wild card jeb īpašo ielūgumu kā posma rīkotāju pārstāvis. "Makss" pārspēja 2012. gada pasaules čempionu austrālieti Krisu Holderu, nākamo posma uzvarētāju Pjotru Pavļicki un pagājušā gada GP seriāla bronzas medaļas ieguvēju poli Bartošu Zmaržliku. Turpinājums nebija tik sekmīgs - vispirms ceturtā vieta, bet tad kritiens... Trīs punkti pēc trim braucieniem un bija skaidrs, ka tikšanai pusfinālā jeb astoņniekā vajag vēl vismaz piecus punktus. Bogdanovam tos arī izdevās iegūt - vispirms viņš atkal uzvarēja, apsteigdams pašreizējo pasaules čempionu amerikāni Gregu Henkoku (nevienā no trim šīs sezonas GP posmiem netika pusfinālā...), tobrīd vēl līderi kopvērtējumā un savu bijušo komandas biedru zviedru Fredriku Lindgrenu un vēl vienu bijušo komandas biedru Antonio Lindbeku, bet tad "Makss" piekāpās tikai polim Patrikam Dudekam, toties apsteidza dāni Peteru Kildmandu un divkārtējo pasaules čempionu britu Taiu Vofindenu. 8 punkti deva vietu pusfinālā, kur neizdevās starts un pret Pavļicki, Maceju Janovski un Vofindenu vairs neko nevarēja izdarīt. Ceturtais, bet posmā kopā - 8. vieta. Maksims Bogdanovs kļuva par trešo Latvijas spīdvejistu pēc Andžeja Ļebedeva un Ķasta Puodžuka, kurš mājas GP posmā iekļuva pusfinālā un viņa 8 punkti ir trešais labākais sasniegums mājas posmā starp mūsu spīdvejistiem.

Tehniski sarežītajam mototrekam vislabāk pielāgojās trīs bijušie pasaules junioru čempioni no Polijas un tikai vēl viens tāds "bijušais" Zmaržliks šoreiz aizvadīja neveiksmīgas sacensības, kas lika viņam kopvērtējumā atkāpties uz 10. vietu. Teicami brauca Emīls Saifutdinovs no Krievijas - 13 punktu, taču pusfinālā tikai trešais un 5. vieta posma kopvērtējumā.

Finālā iekļuva trīs poļi - Janovskis, Pavļickis un Dudeks, kā arī pieredzējušais austrālietis Džeisons Doils. Lielisks starts padevās Pavļickim, kurš vadību noturēja līdz pat finišam. Otrais - Dudeks, treāis - Janovskis.

Pirmo reizi GP seriālu vēsturē visu goda pjedestālu aizņēma poļu spīdvejisti un otro reizi kopš 2010. gada Toruņas posma - trīs Polijas pārstāvji (toreiz bija Tomašs Gollobs, Rūne Holta un Jaroslavs Hampels, taču Holta ir norvēģis ar Polijas pilsonību).

Kopvērtējumā par līderi kļuva 2013. gada junioru pasaules čempions, 2013. un 2016. gada Pasaules kausa ieguvējs Polijas izlasē Patriks Dudeks (viņa tēvs Slavomirs savulaik vienu sezonu pārstāvēja Daugavpils "Lokomotīvi") - 38 punkti. Tikai par punktu mazāk ir Doilam un Lindgrenam, 35 punkti - Janovskim, 34 - slovākam Martinam Vaculikam, 32 - Pavļickim, 31 - Saifutdinovam, 30 - Vofindenam... Spīdveja GP seriāls jau sen nebija sācies tik intriģējoši.