Plus 27 bez intrigas

Plus 27 bez intrigas

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komandas uzvaru Polijas Nice līgas mačā savā mototrekā pār Krakovas "Arge Wanda" varēja paredzēt jau pirms mača, jo viesiem iztrūka viens no komandas līderiem, tomēr intriga cīņā par trešo jeb bonuspunktu tika gaidīta daudz sīvāka - iejaucās blakusapstākļi un rezultāts 58:31 "Loko" labā izsaka spēku samēru svētdienas vakarā.

Krakovas komandā savainojuma dēļ nevarēja braukt dānis Patriks Hugords (savulaik bija 3. vietā junioru pasaules čempionātā un vēl 18 gadu vecumā ieguva "bronzu" Eiropas pieaugušo čempionātā) un neviens viņa aizstājējs Daugavpilī neieradās, bet jau savā pirmajā braucienā sāpīgu kritienu piedzīvoja un savainojumu dabūja cits dānis Nikolajs Klinds (bijušais U19 Eiropas čempions un sestais pasaules junioru čempionātā) - izejā no pirmā līkuma viņu notrieca Sergejs Logačovs... Krievu leģionāram, pagājušā gada Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvējam tas šajā sezonā jau nav pirmais izprovocētais kritiens, viņš pats arī cieta un par to ļoti pārdzīvoja, tā ka laikam pareizi rīkojās "Loko" vadība, ka Logačovu vairs braukt nesūtīja - viņa vietā startēja pašu juniors Jevgeņijs Kostigovs.

Pēc Kinda izstāšanās kļuva skaidrs, ka "Loko" gūs pārliecinošu uzvaru un ka tiks iegūti trīs nevis divi punkti. Pa 14 no 15 iespējamajiem punktiem daugavpiliešu rindās atveda soms Timo Lahti un Maksims Bogdanovs, 12 punktu - Ķastam Puodžukam, 8 punkti un stabila braukšana Dāvim Kurmim, pa 5 punktiem - zviedram Tomasam Junasonam un Kostigovam.

Nākamais mačs "Loko" būs 11. jūnijā Bidgoščā ar "Polonia", kas nesen pastiprināja sastāvu ar Lielbritānijas izlases braucēju Kreigu Kūku un kas cenšas neiestrēgt pēdējā vietā turnīra tabulā.

"Loko" pašreiz ar 9 punktiem 7 mačos atrodas 3. vietā. Tik pat punktu, bet 5 mačos ir Tarnuvas "Azoty Unia", bet 10 punktu 7 mačos ir Lodzas "Orzel". Tikai par punktu mazāk nekā mums - Pilas 'Polonia" (ar šo komandu nākamais mačs mājās 17. vai 18 jūnijā) un Krakovas komandai (attiecīgi 6 un 7 mači), bet 7 punkti 5 mačos ir Gdaņskas "Wybrzeze". Tā ka galvenā spēkošanās par tikšanu pirmajā četriniekā vēl priekšā.