Puodžuks un Bogdanovs bez variantiem uz finālu

Puodžuks un Bogdanovs bez variantiem uz finālu

Latvijas spīdvejisti Ķasts Puodžuks un Maksims Bogdanovs par vēlu sāka krāt punktus "Grand Prix Challenge" pusfinālā Vācijā un izstājās no tālākās cīņas par tikšanu "Grand Prix" pamatsastāva dalībnieku pulkā 2018. gadā.

Vācijas pilsētā Olhingā mūsu spīdvejistu uzdevums bija tikt labāko septiņu braucēju skaitā. Bija skaidrs, ka tas nebūs viegls uzdevums, jo starp konkurentiem netrūka esošo un bijušo "Grand Prix" braucēju, taču tik vāju startu bija gaidījis retais. Bogdanovam līdz pat trešajai braucienu sērijai nebija ne punkta, savukārt Puodžuks pēc diviem punktiem pirmajā sērijā nākamos punktus ieguva tikai pēdējā sērijā.

Starp citu, pirmajā braucienā Puodžuks palika otrais, apsteidzot bijušos "Grand Prix" braucējus Martinu Smolinski un Hansu Andersenu. Smolinskis sacensību noslēgumā ieguva trešo vietu, bet Andersens finišēja 11. pozīcijā. Braucienā triumfēja posma uzvarētājs dānis Leons Madsens, kurš uzvarēja pilnīgi visos braucienos.

Bogdanovs savu pirmo punktu ieguva 11. braucienā, kurā apsteidza...Puodžuku! Turpinājumā iegūta otrā vieta (apsteigts topošais finālists Mateušs Ščepaņjaks un Andrejs Karpovs), bet pēdējā braucienā apsteigts zviedrs Olivers Berntzons. Summā 4 punkti un 14. vieta starp 17 startējušajiem dalībniekiem. Puodžuks pusfinālu noslēdza ar 3 punktiem (pēdējā braucienā uzvarēts rezervists Renē Dedenss) un 15. vietu.

Atlases finālam kvalificējās Leons Madsens, Pjotrs Pavļickis, Martins Smolinskis, Adrians Medziņskis, Martins Vaculiks, Kajs Hukenbeks, Mateušs Ščepaņjaks. Otrais pusfināls norisināsies Itālijā, bet atlases fināls notiks Krievijā. Žēl, ka bez Latvijas spīdvejistu piedalīšanās...